X
 
 

Изборни измами или не с избирателните списъци – в числа и предимно в София

3757 1
Изборни измами или не с избирателните списъци – в числа и предимно в София
Снимка: БГНЕС
Обвиненията за купуване на гласове не липсваха и при миналите два тура на местните избори. Засега няма стряскащи съобщения от прокуратурата за разбиване на схеми, но дори и бърза проверка в сайта на ЦИК показва, че гласоподавателите има над какво да се замислят – много при това.

Впечатляващ е примерът в София. Там на първи тур имащите право на глас са били 1 165 955. Само че на втори тур намаляват много рязко и стават 1 064 772, т.е. над 100 000 души минус! Actualno.com не си спомня миналата седмица в София да е имало смъртоносна епидемия или голям природен катаклизъм, който така да намали избирателите. Съвсем отделен е въпросът, че ЦИК една седмица не може да каже каква е активността в София на първи тур! Отговор на аномалията обаче има - какъв е той, научете в този материал!

Какви са резултатите по райони в София - припомнете си в този материал! С колко Йорданка Фандъкова победи Мая Манолова в битката за кметския стол на столицата - припомнете си в този материал!

 

Чудесата на математиката не спират дотук. Оказва се, че съгласно официалният протокол на ОИК, право на глас за кмет на София имат 1 057 280 души, докато право на глас за общински съветници имат 1 058 563 души! Actualno.com не откри в Изборния кодекс разпоредба, според която например възрастта за гласуване при единия избор да трябва да е по-висока от тази в другия случай.

 

Друг много впечатляващ пример е Плевен. Там, между първи и втори тур избирателите се увеличават с 20 000 души – от 115 324 души на 135 179 души. Не са известни данни за внезапен бейби бум през 2001 година в този период. А какво каза новоизбраният кмет на Плевен Георг Спартански, който беше градоначалник и досега - вижте в този материал! Официалното обяснение на ОИК-Плевен научете в този материал!

Какво казаха от ЦИК преди изборите за способността на членовете на избирателните комисии да се справят с изборния процес - припомнете си в този материал!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители