Местан към "Атака": Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска

11942
Местан към "Атака": Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДПС Лютви Местан определи като "див популизъм" направените от партия "Атака" десет искания, поставени като условие за оставане на депутатите от партията в Народното събрание.

"Ако някой иска да напуска парламента, да го напуска". Това каза Местан пред журналисти в Баку. Той е част от официалната делегация начело с премиера Пламен Орешарски, която е на посещение в Азербайджан. По нито едно от исканията на "Атака" не може да се разговаря, допълни Местан.

Вчера от "Атака" предложиха на парламента 10 точки, които трябва да бъдат одобрени, сред които е премахването на новините на турски език от ефира на наионалната телевизия. Сидеров заяви също, че ако Пламен Орешарски иска да остане още малко на власт, трябва да отстрани областните управители на ДПС.

Другите искания на националистите са следните: да бъдат подновени действията на правителството по тракийските имоти; декларация, която да отмени декларацията от 2012 г. за възродителния процес; да се признае геноцидът над българите в Османската империя; да се въведе 0 процента ДДС върху лекарства и учебници; да се премахне плоският данък; да се развалят договорите с ЕРП-ата; да се развалят договорите за концесия на злато; поправка в Закона за бюджета и ДОО, според която от 1 юли 2014 г. минималната пенсия да е 500 лв.; поправка в Кодекса на труда, според която минималната заплата да е индексирана със средноевропейската.

Ако тези искания не се приемат, то "Атака" щяла да напусне Народното събрание и да предизвика криза, предупреди лидерът на партията Волен Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика