Местан: Предсрочните избори не са цел на ДПС, но са неизбежни

5387
Местан: Предсрочните избори не са цел на ДПС, но са неизбежни
Снимка: БГНЕС

Предсрочните избори, от гледна точка на обективния анализ, са неизбежни. Това заяви пред Дарик радио лидерът на ДПС Лютви Местан.

"ДПС няма ресурс да предизвика предсрочни парламентарни избори със своите 36 народни представители. Животът на кабинета „Борисов" 2 ще зависи от ефективността на управлението на този кабинет. Дали ще продължава измамно да се крие зад паравана на стабилността като някаква самоцел или ще може да проведе политика на реформи", заяви лидерът на ДПС.

Местан: В България имаме проблем с правата и свободите

Трябва да признаем, че в нашата страна, челен на ЕС вече 8 години, има проблем с правата и свободите. Това каза от парламентарната триб...

"Понеже второто не е възможно, не е възможно да имаме и успешно управление на кабинета. Не защото ДПС го иска или не го иска, а като естествено развитие на политическия процес. Аз не смятам, че при такава формула на властта е възможно да се изкара пълен управленски мандат", подчерта Местан. 

По думите му от гледна точка на обективния анализ предсрочните избори са неизбежни: "Това не е политическа цел на ДПС, но е обективно и неизбежно следствие от порочната формула на властта и от неуспешното управление заради формулата на властта. Не би представлявал голям прогностичен риск, ако кажем, че 2016 година, освен година на редовните президентски избори, да се окаже година и на предсрочните парламентарни избори поради една основна причина - онова, което бих искал да бъде дума на 2016 година, но дума със собствен смисъл, а не мантра или заклинание, е думата развитие".

Премиерът Бойко Борисов прехвърли отговорността на Реформаторския блок, като заяви по-рано днес, че има верятност за избори 2 в 1, ако РБ не се разберат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика