Методи Андреев: Спирането на поръчката за "Хемус" и докладът за КТБ са свързани

3984
Методи Андреев: Спирането на поръчката за "Хемус" и докладът за КТБ са свързани
Снимка: БГНЕС

Безспорно намирам връзка между спирането на процедурата за строеж на лот 1 и лот 2 на „Хемус” и искането за разсекретяване на доклада за случилото се в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви депутатът от ГЕРБ Методи Андреев.

В Европа хората искат да знаят как се провеждат обществените поръчки, подчерта Андреев. Не е толкова важно да кажем какви са причините това да стане, а е по-добре, че стана, добави той пред Нова телевизия.

Поредният приятел на Доган: Той защитава българския интерес, сриваме се икономически

Не съм говорил още с Ахмед Доган дали има официална забрана от страна на Турция да влиза на турска територия, но него го интересува сам...

Дали Владислав Горанов разполага с доклада на AlixPartners за КТБ не мога да кажа, но със сигурност Фондът за гарантиране на влоговете има документа, добави Андреев.

Леко изненадващо депутатът от ГЕРБ обясни, че забраната за влизане на Доган и Пеевски в Турция имала икономически характер. Той не приема твърденията, че Доган не се разбира с Анкара на база политика. Турция направи това, което направи Spiegel, посочвайки „върха на корупцията” в лицето на Пеевски, заяви народният представител. Най-вероятно факторът „Пеевски” е свързан с икономически загуби за Турция – тепърва ще научим какви точно, подчерта Андреев.

Според Андрей Райчев събитията от последния ден идват заради „маневрите” между Реформаторския блок и ГЕРБ. Групата на Радан Кънев потегли, той ще се кандидатира за президент и се бори за лидер на „автентичния” Реформаторски блок. Това е политическа война, смята социологът. Той не прие тезата за икономическия фактор относно забраната за влизане на Доган и Пеевски, наложена от Турция. Това е послание към българския турчин за кого да гласува - за Лютви Местан, сигурен е Райчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика