Министър на Орешарски си купи ТЕЦ "Варна" от ЧЕЗ

8504
Министър на Орешарски си купи ТЕЦ "Варна" от ЧЕЗ
Снимка: БГНЕС

Чешката държавна компания ЧЕЗ (CEZ) продава ТЕЦ "Варна". Това се вижда от съобщение на самото дружество на интернет страницата му.

Казва се още, че купувач е "Сигда" ООД, чиято оферта е била оценена като най-добра. Справка в Търговския регистър показва, че дружеството е собственост на Данаил Папазов, който беше министър на транспорта в кабинета "Орешарски", в което той е съдружник с дъщеря си Ивелина Папазова, а синът му Станислав Папазов е съуправител.

Ангелкова: Жалко е, че Данаил Папазов използва трагедията в Хитрино с политически цели

Жалко е, че Данаил Папазов използва трагедията в Хитрино с политически цели. Това каза министърът на туризма в оставка Николина Ангелк...

Cпopeд caйтa нa ĸoмпaниятa тя ce зaнимaвa c мeждyнapoдeн и вътpeшeн тpaнcпopт, cпeдиция, cĸлaдoвa лoгиcтиĸa, дeĸoнтeйнepизaция и cepвиз нa ĸaмиoни.

Семейството притежава и "Ийст Уайн" ООД, регистрирана в Добрич. Предметът на дейност на фирмата е селско стопанство, лозарство и производство на грозде и гроздово вино. Папазов беше и в борда на директорите на "Пристанище Варна" ЕАД. Управител е и на варненската фирма "Логистика Запад" ООД".

ЧЕЗ посочва, че тецът разполага с 1260 мегавата инсталирана мощност и е временно затворен от началото на 2015 г.

Чешкото дружество посочва още, че сделката трябва да бъде одобрена от Комисията за защита на конкуренцията. Цената не се посочва.

Железниците са на минус 21,3 млн.лв. за първата половина на годината

За първата половина на 2014 г. Холдинг "БДЖ ЕАД" е на загуба от 21 279 000 лв. Разликата с предходната година е значителна - тогава с...

В края на януари чешката компания официално обяви, че търси купувач на бизнеса си в България, който основно включва електроразпределението в Западна България. До момента няма данни да е избран купувач. От съобщение на компанията по-рано се разбра, че продажбата няма да е на всяка цена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика