"Наглост, обида!": ПП-ДБ напуснаха консултациите при президента (ВИДЕО)

5845

Изборът на Калин Стоянов за служебен министър на вътрешните работи за нас е не само провокативен, той е обида и опит да се прикрият зависимости на този служебен кабинет. Това заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по време на консултациите на президента Румен Радев с кандидата за служебен премиер Димитър Главчев и партиите от 49-ото Народно събрание. 

"Един служебен кабинет трябва да постигне безпристрастни избори, където купеният вот трябва да бъде ограничен максимално", каза Петков. 

Кирил Петков посочи, че Калин Стоянов е бил предложен от ГЕРБ за министър в правителството в оставка. "Ние казахме, че той е не само ярка политическа фигура, която се свързва с ГЕРБ. По-лошо, тя е била от тези фигури, които имат неспособността да имат собствено мнение. Имаме доказан купен вот на местните избори. Изборът на този вътрешен министър за нас показва абсолютна политическа наглост да бъде сложен на масата", посочи Петков. Още: Калин Стоянов остава начело на МВР и в служебния кабинет на Димитър Главчев

Петков напомни, че кандидатът за правосъден министър Мария Павлова е заместник на действащия главен прокурор Борислав Сарафов. "От наша гледна точка той е олицетворение на превзетата и дълбока държава. Това отново е обида за нас като парламентарна група, която иска да направи правосъдието безпристрастно", каза Петков.

Добави, че ако членът на "Продължаваме промяната" Георги Гвоздейков стане служебен министър, ще бъде изключен от партията. "Политическите кабинети трябва да са политически неутрални, а не балансирани", каза той.

След това лидерите на партиите в коалицията напуснаха консултациите.

"Най-трудното решение"

"Съвсем откровено трябва да кажа, че това ми беше най-трудното решение, колебаех се до вчера, но след като и ръководителят на професионалното ръководство подаде оставка, си мисля, че ще бъде доста голямо предизвикателство за системата и двамата да бъдат извън нея по време на избори", каза Димитър Главчев при представянето в президентството на структурата и състава на проекта на кабинет. Още "Теч на информация": Калин Стоянов е разговарял по телефона с Нотариуса, смята BIRD

Той пирпомни, че е разговарял с представители на бранша и Калин Стоянов. "Проведох среща с полицейския синдикат, те твърдо застават зад г-н Стоянов, даже казаха, че ще бъдат демотивирани да участват в организацията на изборите, ако г-н Стоянов, който е извършил толкова много реформи, бъде сменен. Много време отделих, защото това е възлова тема.", каза още Главчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Прокуратурата реагира с 8 месеца закъснение по скандала с Кирил Петков и "Да запазим Корал"

Денков: Пеевски подвикваше на Желязков какво да прави

"Удар по ГЕРБ и ДПС": Напуснала ПП-ДБ партия подкрепи последното вето на Радев

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика