"Теч на информация": Калин Стоянов е разговарял по телефона с Нотариуса, смята BIRD

38634
"Теч на информация": Калин Стоянов е разговарял по телефона с Нотариуса, смята BIRD
Снимка: БГНЕС

Калин Стоянов, настоящ министър на вътрешните работи, е разговарял с Мартин Божанов, по-известен като Нотариуса. Това смята разследващият сайт BIRD.

Според източници на медията в средата на октомври 2021 г., Ивайла Бакалова и Николай Стайков от Антикорупционния фонд са имали среща с тогавашния министър на вътрешните работи Бойко Рашков. На тази среща е присъствал и Калин Стоянов, който по това време е начело на ГДБОП. Минути след приключването на срещата, от телефона на Стоянов е засечен разговор чрез мобилно приложение, който съвпада по продължителност с разговор, воден от Божанов по абсолютно същото време.

Трафичните данни за разговорите са били получени в процеса на досъдебно производство срещу Стоянов за упражнен натиск върху прокурори по случая "Хемусгейт", а информацията за разговора на Нотариуса е била събрана след неговото убийство, твърдят източници на BIRD. Още: Прокуратурата още мълчи за магистратите на Нотариуса, почват да я проверяват

"Обстоятелствата около тези разговори навеждат на мисълта, че Стоянов и Божанов са говорили помежду си", пише медията.

BIRD припомня още, че бившият вътрешен министър Бойко Рашков разкрива в серия интервюта, че информация от неговите разговори с Бакалова, Стайков и бившата съпруга на Нотариуса, Адриана, касаещи дейностите на Мартин Божанов, е била разпространена извън кръга на хората, участвали в срещите. Той подчерта, че Стоянов е присъствал на един от тези разговори, което навежда на мисълта, че изтичането на информация може да е станало от неговото участие.

Припомняме, че след убийството на т.нар. Нотариус временният главен прокурор Борислав Сарафов нареди извършването на ревизия на всички дела, свързани с него. Оказа се, че името на Божанов е замесено в общо 25 дела и прокурорски преписки, като голяма част от тях са били в Софийската районна прокуратура. Нито една не е стигнала до съд. Още: Няма как обективно прокурори да разследват началниците си: Андрей Янкулов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

"SS клуб" с охрана от МВР

Междувременно на Facebook страницата на BIRD се появи и публикация, че двамата полицаи, отстранени от работа заради охрана на клуба на Нотариуса - "SS Club", са именно мъжете, чиито снимки бяха разпространени от Антикорупционния фонд. Информацията е получена след отговор на министър Стоянов на въпроси от депутати дали МВР е охранявала частния клуб.

BIRD твърди още, че единият полицай е от Специализираните полицейски сили (СПС) и се казва Станимир Крумов Манолов, роден 1973 г.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Теглят номерата на машините за удостоверяване на вота 2 в 1

Прогноза за времето - 29 април 2024 г. (понеделник)

Най-важните новини за деня: 28 април 2024 г.

Седмична прогноза за времето за 29 април - 5 май 2024 г. (ГРАФИКА)

Добри новини за храните на борсите

Натоварен трафик по границите с Румъния

Кой става ротационен председател на СЕМ за 6 месеца

Кой има имен ден днес, 28 април, 2024 г. Честито!

Прогноза за времето - 28 април (неделя)

Най-важното за деня, 27 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com