Николай Събев: Превозвачите са използвани, за да падне правителството

4835
Николай Събев: Превозвачите са използвани, за да падне правителството
Снимка: БГНЕС

Драги, колеги, вие сте използвани! Използвани сте да вдигнете температурата на напрежението и правителството да падне.. Така се обърна министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев към шофьорите пред Би Ти Ви.

Ние сме първото правителство, което заяви, че повече няма да сме васали, няма да сме зависими и поемаме нашия път на наезависимост. От този момент цялата пета колона, всички спящи агенти бяха актвирани, започнаха масови протести. Превозвачите бяха използвани и те търсиха повод. В продължения ние водихме много разговори с тях, какво точно трябва и как да се коригира, за да имаме добра транспортна система. 30 дни след 24 февруари те започнаха да се изнервят и изведнъж почнаха да ескалират техните искания, каза Събев.

Заради протестите ли? Министерството на транспорта започва проверка на един от най-големите автобусни превозвачи

В ход е проверка, разпоредена от министъра на транспорта и съобщенията Николай Събев, във връзка с разпространения сигнал от Сдружение ...

Според него "петата колона", това са хората, които нямат интерес България да е независима от Русия. "Драги шофьори, правителството на България ще продължи политиката на независимост да излезе от ролята на провинция на Русия. Вашите деца ще се срамуват от вашите действия сега. Пътувате и на Запад и на Изток, оценете къде искате да живеят децата ви - в Европа или Русия", обърна се отново той към шофьорите. "Вижте руският капитализъм докъде докара България – имаме скапана инфраструктура, имаме скапани училища, скапано образование, скапани болници, скапани обществени отношения", заяви още Събев.

Той добави, че няма да се подаде на шантаж. „Искам оставката на Магдалена Милтенова (б.р. председателят на Конфедерацията на автобусните превозвачи) и Йордан Арабаджиев (б.р. изп. директор на Съюза на международните превозвачи), защото те са политически емисари на хората, които не искат България да бъде независима държава от Русия, които използват като „пушещо месо“ шофьорите“, заяви транспортният министър.

Събев заяви, че от няколко седмици превозвачите са били информирани, че във финансовото министерство се подготвя пакет антиинфлационни мерки. "Тези мерки са, за да дадат възможност за стабилност на цените на енергоносителите, така че в условията на една ненормална икономическа среда хората да имат едни относително нормални, стабилни параметри, за да могат да работят и живеят спокойно", добави той.

„Решени сме да започнем да прилагаме закона навсякъде, без изключение. Започнахме от по-големите фирми, а за „Юнион Ивкони“ получихме допълнително сигнали от сдружение "БОЕЦ" и те са много тревожни, започваме разследвания. Например, Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ е стояла безучастно, когато е имало катастрофи и жертви на пътя от страна на този превозвач. Искаме да проверим дали това наистина е така. Искаме да проверим имали ли са чадър, получавали ли са най-апетитните линии без конкурс“, заяви Събев.

Николай Събев: Протестите на превозвачите са свързани с политически искания

Протестите са свързани с политически искания. Това каза министърът на транспорта Николай Събев по повод протестите на превозвачите. По ...

ОЩЕ: Доживяхме - цензура по БНТ, свързана със загинали на пътя

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Преговорите завършват в следващите 24 часа, ПП-ДБ не са съгласни с имена в кабинета (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика