Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Нинова: Борисов да не се прави на ни лук ял, ни лук мирисал за мигрантите (ВИДЕО)

01 март 2024, 11:20 часа • 1581 прочитания

Борисов да не се прави на ни лук ял, ни лук мирисал. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова пред медиите в парламента във връзка с информацията, че мигранти, извършили престъпления, са върнати в България. 

"Външно министерство е на ГЕРБ, той е председател на външната комисия. Имаме и към него въпроси - как така председателя на външната комисия не знае за такова нещо. Сега играе тук възмутен как може такова нещо. Сигурна съм, че той знае, но саразчитали на това тази истина да не се разкрия", смята Нинова. 

Нинова показа документи

"Както вече чухте, днес представихме документ на Баварската държавна служба по убежище и репатрация. Българското правителство и това мнозинство превръщат България в наказателна колония за престъпници, убийци и изнасилвачи и перачи на пари. Това е видно от официален документ", каза Нинова. ОЩЕ: България приела престъпници заради Шенген? Денков и Габриел: "Всявате изкуствен страх"

По думите й всеки може да го види на страницата на Баварската държавна служба по убижищата и репатрациите. Нинова обърна внимание, че този документ се казва: "Успешно депортиране на престъпници в България". ОЩЕ: Борисов ще провери върнала ли ни е Германия мигранти-престъпници (ВИДЕО)

Къде са тези хора?

Тя попита къде са тези хора. "Те са в България, но къде са? По всички нормативни изисквания, те трябва да са в затвор, а вероятно се разхождат някъде свободно по българските улици", коментира Нинова. 

Трябва ли Сарафов да си ходи?

Лидерът на БСП отговори на въпрос дали има ли причини да се поиска оставката на сегашния главен прокурор предвид скандалите от последните месеци. Нинова каза, че Сарафов трябва да се оттегли до приключване на проверките по "Осемте джуджета". ОЩЕ: Борисов не вижда причина за отстраняването на Борислав Сарафов

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес