X
 
 

Нинова: Не ни искат в Шенген заради корупция, това е шамар за Борисов и правителството

3618 6
Нинова: Не ни искат в Шенген заради корупция, това е шамар за Борисов и правителството
Снимка: БГНЕС
Правителството на Борисов получи звучни шамари от партньорите си в ЕС – холандският външен министър каза, че не ни искат в Шенген заради корупция", посочи лидерът на БСП Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група.

„Искам да поставя на вниманието на депутатите въпрос за държавата. Три думи – тревога, подмяна и отговорност. Тревога от факта, че вчера правителството на Бойко Борисов, а чрез него и България, получи два много звучни шамара.

ЕК обяви насоките за растеж на българската икономика

Европейската комисия препоръчва на България през 2019 и 2020 г. да вземе мерки, с които да подобри събираемостта на данъците върху гори...

Вчера холандският външен министър открито заяви, че не ни искат в Шенген заради корупция“, каза Нинова.

"България трябва да се справи с корупцията и с проблемите в правосъдната система, за да получи подкрепа от Холандия за членство в Шенген. Това каза вчера външният министър на страната Стеф Блок на пресконференция.

Нинова посочи, че по същото време е излязъл и един европейски доклад.

„И тук поставям на вниманието думата подмяна. Това е най-тежкият доклад, който България получава в ЕС. Г-н Борисов казва: „Бизнес средата в България е най-добрата“. Европейският доклад: „Средата в България е слаба, има корупция“, посочи Нинова и подчерта, че същото важи и в други сектори, сред които образование, здравеопазване и инвестиции.

България вече плати повече за Шенген, отколкото за ЕС и НАТО

Правителството изля поредните 3 млн. лв. в МВР, които трябва да отидат за "присъединяването на България към Шенгенското пространство". ...

„И най-болезненият въпрос са доходите и неравностите. Европа казва, че социалното изключване в България е значително най-високото в ЕС. А премиерът казва, че българите са забогатели и затова отиват на почивки в Гърция. И най-голямата му гордост – пътищата, в които потънаха милиони, са оценени от Европа, че обхватът и качеството на инфраструктурата у нас остават под средното ниво“, обясни Нинова.

Тя посочи още, че работата на опозицията е да открива тези проблеми и да ги критикува. „Предлагахме алтернатива – това е нашата отговорност и ние си свършихме работата. Къде е вашата отговорност? Г-н Борисов и днес не намери кураж да премине тази врата и да застане пред нас.

Г-н Борисов, защо след 10 години управление докарахте държавата до това състояние – и това не е оценка само на опозицията, но и на вашите партньори от ЕС“, коментира Нинова и посочи, че БСП иска отговори и политическа отговорност.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 1 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Леля Клара 5 Леля Клара преди 5 месеца Профил на трол?
  Те в ШенгенЪт Мафия неЩяли, ама приемали с охота елитни СИК Мафиоти, за което дойде в България Уруспията, да го каже на нашия Суек !
 • ciklop50 4 ciklop50 преди 8 месеца Профил на трол?
  Ами така са свикнали, другарко курнелия, нали са ваши отрочета герберастите? Какво се правиш на ощипана, цялата мародерска герберащина идва от вашите недра, вие ако бяхте на власт, щеше да е същото, що за демагогия пак правите?
 • Анонимен 3 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Курнело, ако се изкорени корупцията у нас, мигом ще останеш без ръководство в БСП, всичките ти червени милионерчета ще отидат да си гледат частния бизнес дето им го подари твоята партия.
 • Анонимен 2 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Политическа управляваща мафия ,кражби,корупция,престъпност у убийства всеки ден,бедност к мизерия,а бойко нк лъже ли лъже...100 евро пенсия ,250 заплата...това е България днес 30 години след падане на социализма к плановата икономика!!!!
 • ИМПЕРИАЛИСТ 2.1 ИМПЕРИАЛИСТ преди 8 месеца Профил на трол?
  Трудно е от рибена чорба да се направи аквариум. С обратното комунистите за 45 г. се справиха успешно.
  : 0 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 8 месеца Профил на трол?
  Еми, колкото и да не съм и фен на Корнелия Нинова, трябва да призная че е права. Което си е вярно, вярно си е. Не можеш на черното да му кажеш "бяло". Имаше даже една карикатура, Бойко като бебе и го приспиват с песнички за Шенген. Той само това си сънува и бълнува. Някой ще каже: "Ама защо ми е Шенген, като и така си пътувам през границите?" Еми да, ама я вижте на Русе на мост виж още ›› а какви километрични опашки се вият! Не съм ходил по всички КПП-та но сметнете колко време губите при всяко преминаване, да не говорим за ТИР камионите! Как да няма значение? Отделно ти тарашат в багажника, абе да не изброявам. Ако сме вътре в Шенген - минаваш си в Румъния или в Гърция и само по надписите на крайпътните табели ще разбереш, че вече си извън България! Ама докато ГЕРБ е на власт това няма как да се случи.
Свети мъченици Памфил и Порфирий
Свети мъченици Памфил и Порфирий

Памфил бил от Берит-Бейрут, презвитер в Кесария ПалестинскаРечник, известен с благотворителните си дела. Работил книжовно за запазване невредим...