Нинова пита с примери: Кой ще спонсорира политическите партии?

4499
Нинова пита с примери: Кой ще спонсорира политическите партии?
Снимка: БГНЕС

"Бих искала да задам пет въпроса към петима депутати: Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски, Йордан Цонев, Валери Симеонов, Христиан Митев и към г-жа Менда Стоянова", обърна се лидерът на БСП към опонентите си в парламента.

Първият ми въпрос е, ще имат ли право фирми, които имат задължение към бюджета на България, да спонсорират партии, които управляват в момента България?

Нинова: Борисов извърши подмяна, управлява с ДПС и процедурни хватки (ВИДЕО)

"Българите бяха употребени в политическата игра на Бойко Борисов.Управляващите узаконяват корупцията. Това каза лидерът на БСП Корнелия...

Освен това, ще имат ли право фирми, които получават обществени поръчки да спонсорират партии, които участват в управлението на страната и раздават обществените поръчки?

Трети въпрос – ще могат ли фирми, регистрирани в офшорни зони, да финансират партии в България?

Четвърто - ще могат ли религиозни юридически лица – български и чужди да финансират български партии?

Петият ми въпрос е, ще могат ли НПО – български и чужди, като юридически лица с нестопанска цел да финансират български партии?

"Не виждам никой от вносителите на тези текстове освен г-н Валери Симеонов, но не вярвам, че той ще се наеме да отговаря от името на вносителите: Карадайъ, Пеевски и Цонев, още по-малко от г-жа Стоянова.

Депутатите отложиха разглеждането на текста за даренията към партиите

По предложение на лидера на БСП Корнелия Нинова и председателя на НФСБ Валери Симеонов депутатите отложиха разглеждането на текста за д...

Все пак искам някой да отговори на тези въпроси. От отговора ще стане ясно за какво става дума в тези предложения по закона“, допълни Нинова.

Поканете вносителите на предложението фирми да финансират партиите – няма представители на Министерство на финансите, премиер, нито вносители.

Призивът беше в рамките на дебата по Закона за държавния бюджет във връзка с предложението на ДПС партиите да могат да получават дарения от физически и юридически лица,

Това беше поредният призив от страна на БСП в рамките на днешните разисквания за присъствието на представители на Министерство на финансите и Министерски съвет.

Корнелия Нинова няма основание да обединява предложението ни за таван на даренията с това на ДПС, отговори лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

ГЕРБ и ДПС с договорка - хем 1 лв. партийна субсидия, хем отворено финансиране

ГЕРБ и ДПС се разбраха за партийните субсидии. Те са се договорили хем да е 1 лв. субсидията, хем да има отворено финансиране, както по...

„Взех това изказване, защото бях предизвикан. Естествено, че не мога да приема начина, по който искате да получите обяснение и отговор на нашето предложение.

За пореден път с манипулация вие ни вкарвате в едно общо предложение с това на Мустафа Карадайъ, Делян Пеевски и Йордан Цонев. Не, ние имаме друго предложение, което е различно.

Нямате основания да обединявате тези предложения и да търсите отговор на общо предложения. Нашето предложение е направено точно с идеята и в него е заложено възможността за подпомагане на политическите партии като една друга мярка като една алтернатива на невъзможността една политическа сила, особено по-малка такава да се издържа с един лев субсидия.

От друга страна обаче ние залагаме таван на тези дарения, с което показваме и доказваме, че по никой случай не става въпрос за неограничено субсидиране“, каза още Симеонов.

Той посочи, че може да даде примери на изнудване от страна на управляващите партии. Симеонов предложи да не може да се получават дарения от от юридически лица, еднолични търговци с публични задължения към държава и община, регистрирани в държави и територии с преференциален данъчен режим, както и такива, които изпълняват обществени поръчки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Скалъпена история": Асен Василев обясни познава ли се с баща и син Димитрови

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика