Патриотите ще говорят с Кунева и тогава ще решат дали да я подкрепят

1913
Патриотите ще говорят с Кунева и тогава ще решат дали да я подкрепят
Снимка: БГНЕС

Патриотичният фронт ще реши дали ще подкрепи Меглена Кунева за образователен министър, след като депутатите от фронта обсъдят с нея промените в сектора. Това каза Валери Симеонов, съпредседател на ПГ на Пaтриотичния фронт.

Той подчерта, че народните представители от групата държат на дискусия за промените в учебното съдържание, но имат и още две основни изисквания, предаде Фокус.

Адемов: Няма да подкрепим Кунева за просветен министър, както и който и да е друг

Няма да подкрепим кандидатурата не само на Меглена Кунева, а и на който и да е кандидат, защото формулата на това управление е неподход...

„Oсвен по учебните програми, ние ще поставим въпроса на г-жа Кунева какви промени мисли да прави по посока на патриотичното възпитание, по посока на общото, заложено в програмата за стабилно управление изискване за възпитаването на децата в дух на родолюбие, защото до момента не виждаме някаква промяна в тази посока. Не на последно място ще искаме също нейната позиция по отношение на кадровите назначения и уволнения евентуално на точно този втори ешелон, който подготвя учебните програми вече десетилетия. Това са тримата заместник-министри на първо място. Ще искаме да чуем нейното мнение по отношение на тези лица, които бяха реалните, истинските причинители на скандала, на който бяхме свидетели“, обясни Симеонов.

Валери Симеонов бе категоричен, че за момента не може да се каже дали Меглена Кунева ще се справи като образователен министър. Дори от ПФ да я подкрепят, тази подкрепа може да бъде оттеглена впоследствие, ако изискванията на фронта не бъдат изпълнени в посочените от депутатите срокове, каза още Симеонов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика