Полицейският синдикат е готов да стачкува заради забавянето на Закона за МВР

25639
Полицейският синдикат е готов да стачкува заради забавянето на Закона за МВР
Снимка: БГНЕС

Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) предупреди за стачна готовност, ако приемането на новия Закон за МВР стане факт едва през месец март 2014 година, предаде БГНЕС.

СФСМВР се обърна към председателя на парламента Михаил Миков с апел да се ускори приемането на законопроекта за МВР, както и предложените промени да бъдат обсъдени с техни представители на ниво парламентарни комисии.

Това писмо е провокирано от липсата на какъвто и да е отговор на искания на полицейския синдикат за срещи с народните представители, както и от факта, че в проекта на Закон за Министерството на вътрешните работи са залегнали редица синдикални искания, които по същество са решение на наболели проблеми в системата на МВР, рязко стоящи в сегашната сложна международна и вътрешна обстановка, и пряко рефлектиращи върху състоянието на вътрешния ред и безопасност в държавата ни. От СФСМВР информират, че са притеснени от получена неофициална информация, че е възможно приемането на новия Закон за МВР да стане факт едва през месец март 2014 година.

Такова отлагане би било рисково, както за служителите в МВР, така и за сигурността и безопасността на гражданите на Република България. Синдикалистите информират, че ако до 27 декември не получат удовлетворителен отговор по повдигнатите въпроси, считано от тази дата полицейският синдикат ще се намира в състояние на протестна готовност.

Полицаите се вдигат на бунт за пари

Синдикална федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ започна активната подготовка за протест във връзка със своите искания за увеличени...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com