Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Политически зоопарк": Който иска допълнителни части на НАТО, има избор да отиде в Украйна

22 декември 2021, 18:02 часа • 21595 прочитания

След като стана ясно, че военният министър Стефан Янев се обяви против разполагането на войски на НАТО у нас на този етап, лидерът на "Демократична България" Христо Иванов моментално зае позиция с искане за обяснение.

Припомняме, че Янев смята, че "не са налице необходимите обстоятелства, които могат да аргументират решение, свързано с разполагане на допълнителни войски на наша територия".

За Христо Иванов е изключително важно България да се развива като пълноправен член на НАТО и "не може да си позволи да бъде в състояние на де факто недеклариран, но на практика реален неутралитет, който да бъде в полза на експанзивната политика от страна на Кремъл."

Това стана сериозна тема за обсъждане и в социалните мрежи. В традиционната ни рубрика "политически зоопарк" ще ви запознаем с най-интересните мнения по този въпрос.

Ето ги и тях:

Ваня Григорова (икономически съветник на КТ Подкрепа)

Впечатленията ми от Янев като министър-председател са по-скоро положителни. След вчерашната му позиция против разполагане на ДОПЪЛНИТЕЛНИ военни натовски части у нас, го уважавам още повече.

Ястребите имат избор да ходят да се бият в Украйна, все пак всеки сам си преценя. Няма нужда да даваме курбан цял народ.

Грета Ганева (адвокат)

Кирил Петков трябва незабавно да обяви становището си относно:

1. назначаването на кадри на ДС /това, което става в Министерство на външните работи е скандално/;

2. Ще има ли войски на НАТО у нас /изказването на бившия премиер и настоящ министър на отбраната в обратен смисъл е противно на евроатлантическата посока на държавата/

Та Кирил Петков дължи обяснение

Петър Волгин (журналист)

Разбирам, че ДБ силно се възмутили от позицията на министъра на отбраната Стефан Янев, според когото разполагането на още войски на НАТО в България не е добра идея. Предлагам всички, които искат да превърнат България във военен плацдарм, да направят нещо много просто.

Да метнат на рамо по един автомат, картечница или каквото друго оръжие намерят и директно да се отправят към Донбас. Там ще могат да проявят в максимални степен военните си стремления. И все ми се струва, че когато тези любители на войната се върнат от бойното поле /при положение, че изобщо се върнат/, ще бъдат доста по-миролюбиво настроени и няма да мечтаят за още НАТОвски части в България.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес