Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Посланикът ни се връща от Русия с хуманитарен полет, съобщи премиерът

28 март 2022, 13:38 часа • 2170 прочитания

Днес имаме хуманитарен полет от Русия, с който връщаме нашите 64  сънародници. Мога да потвърдя, че нашият посланик се връща от Русия, съобщи премиерът Кирил Петков на брифинг след срещата на лидерите на страните-членки на НАТО в Югоизточна Европа.

Припомняме, че на 24 март стана ясно, че викаме нашия посланик в Русия Атанас Кръстин за консултации. Това каза премиерът Кирил Петков преди срещата на европейските лидери в Брюксел. "Оценявам реакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще извикаме нашия посланик от Русия за консултации. Всички дипломати знаят какво означава това. Би следвало Русия също да извика своя посланик у нас",каза премиерът.

Припомняме още, че реакцията на българското правителство дойде, след като руският посланик в София Елеонора Митрофанова заяви в ефира на телевизионния канал "Русия 24", че българският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на управляващите срещу Русия. Според Митрофанова "народът на България не подкрепя реториката и действията на своето правителство по отношение на специалната операция в Украйна”. Реакция по темата имаше и от страна на българския външен министър Теодора Генчовска, която заяви, че „последните изявления на госпожа Митрофанова са вмешателство във външната политика на страната”.

 

 

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес