Правителството най-сетне ще обяви програмата си

1565
Правителството най-сетне ще обяви програмата си
Снимка: БГНЕС

Правителството на ГЕРБ и "Обединените патриоти" (ОП) се споразумя за управленската програма, за чието обявяване се очаква решение на Бойко Борисов. През април партньорите в управлението се договориха за приоритети, но конкретни действия не бяха разписани.

Очаква се програмата да бъде разгласена в средата на август, когато се навършват 100 дни от работата на кабинета, или през септември за старта на новия политически сезон, предаде в."Сега" в днешния си брой.

Жельо Бойчев заговори за цензуриране на опозицията

Възразяваме срещу опита да бъде цензуриране на предложенията на опозицията, те не стигат до пленарна зала, не се включват в дневния ред...

"Доколкото знам, програмата е готова. Някои от вече договорените неща бяха доразвити", заяви депутатът от ОП Искрен Веселинов.

Цвета Караянчева (ГЕРБ) също потвърди за наличието на документа. Преди няколко седмици се появиха информации, че има неразбирателство между партньорите по доста въпроси, затова повече от 2 месеца програма липсваше. Източници от ОП заявиха, че не са били поставяни неизпълними условия пред ГЕРБ. По-големият партньор пък оправда забавянето с ангажименти по други задачи.

Неофициална информация сочи, че програмата е над 100 страници. Тя повтаря договорените приоритети, но поставя конкретни срокове в рамките на 4-годишния мандат. Нов момент се очаква да е акцентът на България като ключов фактор на Балканите по отношение на външната политика, мерки за развитието на капиталовия пазар в областта на финансите, както и стъпки към децентрализацията на местната власт и за решаване на демографските проблеми.

При приемането на приоритетите ГЕРБ и ОП се бяха разбрали за редица конкретни неща. Така например записаха, че цел на България е влизане в Шенген, приемане на нов закон за храните, доизграждане на автомагистрала "Струма" в частта Благоевград - Сандански, разширение на столичното метро, пълно обхващане на всички деца в ученическа възраст, удвояване на учителските заплати до края на мандата и т.н.

ГЕРБ и Патриотите нямат програма, а споразумение, смята Калфин

Това не е управленска програма, това очевидно е политическо споразумение по някакви теми, по които ГЕРБ и Патриотите са решили да се ра...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com