Радан Кънев призна, че ДСБ е използвала "положително тролене" и го определи за грешка

25380
Радан Кънев призна, че ДСБ е използвала "положително тролене" и го определи за грешка
Снимка: БГНЕС

Лидерът на ДСБ и на Реформаторския блок Радан Кънев публично показа договора на партията си със скандалната „Лийдуей Медия Солюшънс”, който беше разкрит от сайта „Биволъ”.

Съгласно договора консултантската компания е изпълнявала няколко вида услуги за ДСБ, включително и публикуване на положителни коментари от платени профили. Това е станало през 2011 година, когато течеше кампанията за местните избори и кандидат за кмет на тъмносините в София беше Прошко Прошков.

Интернет троловете - за или против?

Кампаниите в интернет с платени потребители, които застъпват тези във връзка с важни обществени събития и проблеми, са нещо, за което о...

Кънев категорично заяви, че тримесечният договор е прекратен още в момента, когато станало ясно, че се публикуват коментари в полза на ДСБ, в частност на Прошко Прошков. По документи, става дума за 1800 коментара.

Говорителят на „реформаторите” каза още, че договорът е коректно отразен пред Сметната палата. На фирмата, ангажирана да „рекламира” ДСБ онлайн, са плащани по 10 000 лв. месечно. Кънев увери, че коментарите не са хулителни към други потребители.

„В интернет съм от преди да бъда в политиката. Знам ефекта на „троленето”. Сега видимо партиите ползват подобни услуги и губят. Сигурен съм, че и ние сме загубили”, заяви Радан Кънев. Той уточни, че договорът е подписан от финансовия директор на партията и изрази съмнение Иван Костов лично да се е занимавал с подобни неща.

„Боли ме сърцето като гледам сумите, защото с тях бих направила друга интернет кампания”, призна Кънев и нарече подписания документ „сбъркана от пиарска гледна точка тежка греша”.

Илияна Йотова призна, че е фактурирала 4 хил. евро в ЕП за услугите на "Лийдуей"

Европейският депутат Илияна Йотова може да не е словоохотлива по отношение на българските медии относно скандала „Лийдуей Медия С...

„Цената сме я платили със загубата на изборите. Българските социалисти обаче не се учат и ще си платят на изборите”, прогнозира Кънев.

Етническата карта

По отношение на протестите в Пловдив и изпочупените стъкла на Джумая джамия Кънев коментира, че „това е опасно палене на чергата, но много граждани са толерантни и не се хващат”.

Той обясни, че основателно могат да се търсят връзки между „групировката” около Николай Бареков и ВМРО от една страна и ДПС от друга. Кънев попита риторично дали собственикът на футболния клуб „Ботев Пловдив” Цветан Василев не е в тесни връзки с ДПС.

Червените тролчета - поне пет в Actualno.com

Ако това се прави умишлено – да се пишат негативни коментари, то аз съм против. Не сме го обсъждали, но може би е добре на тези в...

„Ахмед Доган не е лидер на българските турци, а е бизнес лидер на България. Той злоупотребява с българските турци”, каза още Радан Кънев. По думите му, въпросът за агитацията на майчин език се повдига изкуствено, за да се активизира крайния вот – националистическият и този на етническите турци. Според него от „Атака” пък отчаяно се опитвали „да си спасят лицата” пред своите избиратели и затова са готови да нагнетят конфликт в обществото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com