Румен Петков: Отива си парламентът на грозната лъжа и спекулация

2567
Румен Петков: Отива си парламентът на грозната лъжа и спекулация
Снимка: Ива Иванова / Аctualno.com

„Парламент на грозната лъжа и спекулация“ – така охарактеризира отиващото си 45-то Народно събрание лидерът на АБВ Румен Петков пред журналисти. „С просташките си прояви, продължи той да обрисува 45-то Народно събрание - ме доведе до извода, че всъщност парламентарните висини от времето на Васко нубиеца и Венци са академичната същност на българския парламентаризъм“.

Това кратко парламентарно битуване беше всъщност предизборна кампания и това ще е най-дългата политическа кампания в съвременната ни история – тя започна на 4 март и ще завърши на 11 юли, посочи още той.

Като грозна спекула определи Петков очакванията на българите за справедливост, за ефективни мерки срещу корупцията, за преборване с това състояние и психическо и управленско на главния прокурор с този манталитет, наложен в прокуратурата и прокурорските среди, спекулациите с несъстоялите се забрани на специализираните съд и прокуратура.

Румен Петков: Този парламент остава в историята с най-големите измами от 1990 г. насам

В лъжи, измами и зависимости упрекна отиващото си 45-то Народно събрание лидерът на АБВ Румен Петков. В днешните дебати за партийните с...

Парламентът отдели време за почивки – последния си ден 2 часа, преди това – 4 часа и половина дебат дали субсидията за партиите да бъде 1 лев или 8, което според Петков е можело да се реши за 15 минути и в останалите 3 часа да бъде приключен въпросът със специализираните съд и прокуратура. „Преди старта преди 4 март ние предупредихме, че „Да България“ лъжат грозно и бяхме прави“, подчерта той. Като аргументи Петков посочи, че проектозаконът за ликвидиране на специализираните съд и прокуратура е не просто недоносен, той създава впечатление, че вносителите искат да бранят някого чрез липсата на гаранции за продължаване на процесуално-следствените действия и набраните доказателства, от друга страна оставя във въздуха сегашните участници в специализираните съд и прокуратура и от трета страна– обезсмисля събираните доказателства по всички дела. „Тези, които го обещаваха не просто не бяха готови, те знаеха че лъжат“, коментира Петков.

Лидерът на АБВ припомни апела на АБВ за връщането на Бюрото за защита на свидетелите от подчинимост на главния прокурор към подчинимост на правосъдното министество, което не беше направено, а според него е въпрос на 15 минути. „Ако това беше направено, днес атмосферата щеше да е съвсем друга“, категоричен е той и заключи, че с действията си новите партии всъщност са укрепили позициите на Иван Гешев.

Въпросът за Бюрото за защита, като проектозакон, беше внесен по един сакат начин, коментира още лидерът на АБВ и уточни: „Вместо да се преосмислят правомощията на Бюрото, които бяха грубо разширявани в 2018 и 2020 г., те го прехвърлят към МП и отново Бюрото да решава кого да охранява, а служителите се кадруват от Иван Гешев“.

Като лъжа определи лидерът на АБВ т.нар. избирателен район Чужбина. „Има го на запис, но когато няма брой мандати – няма избирателен район“, посочи той и коментира, че това са грозни лъжи и спекулации с очаквания и потребности.

Румен Петков: Замисленият район "Чужбина" е груб, вулгарен, грозен популизъм

Като груб, вулгарен, грозен популизъм определи лидерът на АБВ Румен Петков замисленият район "Чужбина" в преправяния Изборния кодекс.&n...

Решението с безброй секции в чужбина също е спекулативно решение, добави Петков. Няма ги критериите и второ – няма яснота каква е позицията на съответната държава, в която искаме да регистрираме безброй секции, отбеляза той. „ Ами ако държавите в Европа и Америка кажат – тук с мерак само няма да, стане, за да се регистрира секция трябват такива условия, а някои наши съседки кажат – нямате никакъв проблем – регистрирайте колкото където искате…., какво правим тогава“, попита Петков.

Продължаваме да нямаме отговор на въпроса какво правим с българските граждани с двойно гражданство, алармира още той и припомни, че имаме сънародници с двойно гражданство в държави, където Конституцията забранява двойното гражданство.

По отношение на комисията по ревизията, лидерът на АБВ изрази недоумение: „Нима тези, които създадоха комисията не знаеха, че парламентът ще има 6-7 работни дни“

Това е един парламент, който освен шоу и медийно присъствие на депутати, и грозни ругатни, ни даде възможност да видим каква е силата на клеветата, отбеляза още Петков. Той изрази надежда още хора да излязат и да кажат как са били притискани и рекетиран, но изрази и опасение, че този ентусиазъм ще приключи утре.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Антоанета Цонева: ГЕРБ показа, че без одобрението на ДПС не може да взема решения и отиваме на избори

Уволнения без край: Главчев с още смени на зам-министри, нова шефка и на Патентното ведомство

Кой е Георги Тахов - предложеният от Димитър Главчев за нов служебен земеделски министър?

Пореден трус в правителството на Главчев: Още един министър си отива (СНИМКИ)

Няма информация чужди служби да са искали смяна на директора на "Митниците", обяви министър

"Главчев е секретарка на Борисов - незабавно да подаде оставка": Оценка на Калоян Методиев

"ПП-ДБ сервираха служебен кабинет на ГЕРБ и ДПС": ИТН коментираха смяната на външния министър (ВИДЕО)

ЦИК се готви за изборите, хвали служебното правителство (СНИМКИ)

Дясната ръка на Румен Радев: Ясна е партийната принадлежност на кабинета "Главчев"

Гешев е сигурен, че Борисов стои зад взрива на колата му

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика