Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Радев: Мога да коментирам мерките на правителството, едва когато видя тяхното приложение

19 май 2022, 22:25 часа • 1751 прочитания

Добрите намерения на правителството тепърва трябва да намерят законодателна подкрепа. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти, помолен да коментира антиинфлационните мерки на правителството. Мога да ги коментирам, едва когато видя тяхното приложение, допълни държавният глава.

Преди това той откри изложба с творби на Владимир Димитров-Майстора в "Квадрат 500", заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. В отговор на въпрос по темата за членството на Република Северна Македония в Европейския съюз Радев каза, че навсякъде отстоява българската позиция и тя среща все по-голямо разбиране. Изключително важно е да има комуникация с всички лидери от ЕС, но и с нашите стратегически партньори от САЩ, така че да се намери решение, каза Румен Радев.

По повод на материала за него в "Дойче Веле" държавният глава коментира, че медиите трябва да базират своите публикации не на слухове, а на факти. В едно демократично общество е недопустимо медия да отказва право на отговор, каза Румен Радев, цитиран от БТВ.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес