Сидеров: Съвсем сериозно предложих коалиция на Валери Симеонов

1279
Сидеров: Съвсем сериозно предложих коалиция на Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС

"Предложението за коалиция и обща кандидатура за президент от страна на „Атака“ към Патриотичния фронт (ПФ) и Валери Симеонов е съвсем сериозно. Даже днес им занесох писмени покани – към двамата съпредседатели, за разговор по тази тема". Това каза лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Предстои да видим до какво ще доведе конкретното договаряне, допълни той.

Припомняме, че двамата бяха съратници, Симеонов дори е кум на Сидеров, но впоследствие те се скараха и си размениха много обидни думи и обвинения.

ДАНС проверява "Атака" заради по-висок членски внос

ДАНС проверява партия Атака заради по-висок членски внос за 2015 година. Това заяви председателят на политическата формация Волен Сидер...

Сега лидерът на „Атака“ посочи, че „не може да се живее години наред с някаква омраза, с някаква непримиримост. В крайна сметка ние не сме в политиката заради някакви лични отношения, а заради идеи и убеждения“.

Доказахме се, както се казва, и след както всеки влезе в парламента, следва или „още разпарчатосване“, или обратното, което искат и хората, каза Сидеров в предаването "Лице в лице" по bTV.

На въпрос какво ги раздели със Симеонов, той отговори: „Нямаше някакъв много конкретен и очертан конфликт, имаше някакви разминавания, недоразбиране, които просто прераснаха като лавина. Това е човешка черта и слабост. Хората трябва да умеят да надскачат тези неща. Мисля, че вече е дошло времето да преосмислим тези отношения и да кажем защо сме в политиката – дали да си мерим... химикалките, или за нещо по-добро“.

Той посочи, че предложението му е с оглед на парламентарните избори, не на президентските, но вторите ще са нещо като тест.

2 години пробация и 25% удръжка от заплатата за Чуколов

Пробация за срок от 2 години и задължителна регистрация по настоящ адрес и удръжка от заплата в размер на 25%. Това са част от пробацио...

Запитан дали би се кандидатирал отново за президент, Сидеров каза, че ако се стигне до договаряне за обща кандидатура, тя ще бъде решена от преговарящите партии.

„Ако само „Атака“ участва в изборите, е логичното да се кандидатирам, както и досега. Но в тази нова постановка на нещата може да се говори и за други варианти – за обща кандидатура. Би могло да се обсъжда и фигура, която е надпартийна“.

Такава окрупнена формация може да е полезна на който и да премиер, да му дава опората той да направи нещо малко повече в стил Виктор Орбан (министър-председателят на Унгария, бел.ред), каза Сидеров.

Според него страната „има нужда от президент патриот. И в бъдеще, при един нов парламент и изпълнителна власт, има нужда от повече суверенитет. Много ни е ограничен суверенитетът в ЕС, той почти е отнет. Но се вижда, че някои държави могат да правят доста добри неща за себе си и в тези рамки. В България липсва кураж за това. Едно такова обединение може да даде кураж на когото и да е, включително да излъчи правителство“, изтъкна още Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика