Симеон Славчев: Партия МИР ще бъде изненадата на тези избори

3368
Симеон Славчев: Партия МИР ще бъде изненадата на тези избори
Снимка: партия МИР

Партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) ще изгради силна и ефективна мрежа от граждански, неправителствени и браншови организации, от общественици, експерти и интелектуалци и заедно с тях ще участва и ще бъде изненадата на предстоящите предсрочни парламентарни избори през април тази година. Това заяви председателят на партия МИР Симеон Славчев след проведеното заседание на Националния съвет на партията, съобщиха от формацията. Той подчерта, че МИР се различава от всички други партии с това, че дава конкретни решения на всеки един от проблемите и кризите в страната и предлага национален консенсус по пет национални приоритета.

„Партия МИР предлага експерти от всички сфери заедно с браншовите организации да изготвят Национална програма за възстановяване и устойчиво развитие на България, в която да се разпишат както в краткосрочен, така и в дългосрочен план как ще се развиват всички секторни политики в страната. Предлагаме също така програмата да бъде подложена на широко обществено обсъждане и да бъде приета с национален консенсус от всички партии, граждански, неправителствени, браншови, работодателски и синдикални организации. Приетата с консенсус Национална програма да стане задължителна за изпълнение от всяко българско правителство и то да няма право да се отклонява от нея. Именно това ще гарантира както устойчивото икономическо развитие на България, така и излизането на страната от политическата и моралната криза и успоредно с това ще даде сигурност и стабилност“, това заяви още лидерът на партия МИР Симеон Славчев.

Партия МИР предлага в Националната програма да бъдат изкарани пред скоби пет национални приоритета - работеща и ефективна икономика; излизане от демографската криза и връщане на българите зад граница в родината; оползотворяването на всички природни дадености на България в сферата на туризма, селското стопанство, земеделието, леката промишленост и логистиката; реформа в съдебната система и административна реформа чрез въвеждането на електронното правителство; балансирана външна политика.

„За огромно съжаление сегашния така наречен политически елит доказа, че не мисли и не работи за решаването на проблемите на българските граждани и България. Целта на партия МИР по време на предстоящите предсрочни избори е с реални действия да докажем и да мотивираме тези над 60 % от българските граждани, които не гласуват, че в България има експертен, човешки и морален потенциал, който може да бъде обединен и да работи ефективно в мрежа в името и в полза на родината и обществото. На практика партия МИР предлага нов политически модел, който от една страна стъпва на традиционните български, семейни и християнски ценности, а от друга страна ще въведе така наречения просветен консерватизъм, в чиято основа са морала, инициативността, експертността и родолюбието“, каза още Симеон Славчев.

Той призова българите да спрем да се мразим и обиждаме за чужди грешки и каузи, както и да спрем да избираме между по-малкото зло. „Време е да се обединим около каузата България да бъде силна, социална и индустриална държава, а българския народ проспериращ и щастлив“, призова още председателят на партия МИР Симеон Славчев. ОЩЕ: Партия МИР с предложение как да се излезе от политическата криза

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Плажовете вече по закон трябва да са достъпни за хора с увреждания

Началникът на отбраната и генерал от НАТО обсъдиха засилване на ПВО на Алианса

Докладът на временната комисия за "Митниците" отива в прокуратурата

Винаги двама, винаги: ГЕРБ вече говори за Пеевски и Борисов като за едно

Главчев пред близки на отвлечени български моряци: Работим активно да се приберат скоро

БСП ще поиска отлагане на либерализацията с три години (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика