Симеонов не бил запознат как финансовото министерство 5 години не разбрало за милионите от хазарта

6338
Симеонов не бил запознат как финансовото министерство 5 години не разбрало за милионите от хазарта
Снимка: БГНЕС

Защо 559 млн. лева от хазартен бизнес не са влезли в държавната хазна? Защото законът го позволява или защото са укрити? На тези въпроси лидерът на НФСБ Валери Симеонов отговори, че няма пропуск в закона.

Попитан как се подписват месечните отчети и във финансовото министерство, отговорът на Симеонов отговори, че не е запознат с механизма. "Има корумпиран орган, който позволява тези злоупотреби”, заяви Симеонов пред Нова телевизия и добави, че не можел да говори за финансовото министерство. Според него, никой не знаел за колко точно пари става въпрос, тъй като нямало официална информация колко точно талони от лотарийни игри са реализирани на пазара. Това давало възможност за много мащабни злоупотреби, смята народният представител. "Никой не знае какви количества (бел. ред. – талони) се внасят, всичко е по декларация", подчерта той.

Валери Симеонов: Малко ме изненада гласуването на БСП по Закона за хазарта

Малко ме изненадаха дебатите в зала по поправките в Закона за хазарта. Това коментира за БГНЕС вносителят Валери Симеонов. „Очак...

По-голямата част от тези суми са печалба, продължи Симеонов, уточнявайки, че това е годишна злоупотреба, като добави, че това е според него. "Да, трябвало е да се платят според закона, а те са задържани от оператора", каза той.

"Безспорно е, че комисията е купена", продължи Симеонов, визирайки Държавната комисия по хазарта. "Още не е доказано, но вероятно ще бъде доказано, че законът се тълкува превратно, Комисията по хазарта си затваря очите", заяви бившият вицепремиер.

Бившият председател на Комисията по хазарта Димитър Терзиев каза пред bTV, че не вижда как ще бъде повлияно на петима души. Той отрече да е контактувал някога с Васил Божков.

Валери Симеонов помоли и да не бъде търсена конспирация в случващото се: "Ако имаше чадър, реакцията на министър-председателя нямаше да е такава. Законопроектът ми нямаше да мине на първо четене, ако я нямаше масовата подкрепа на колегите от ГЕРБ”. „Става въпрос за масово схващане за недосегаемост – никой не е искал да се занимава с това”, каза той и видя страх в евентуалния отказ да се занимават. А за времето си като вицепремиер уточни, че знаел, че се разпространявала „една поквара”.

Законопроектът на Симеонов за хазарта мина на първо четене

Промените в Закона за хазарта, внесени от народния представител от Обединени патриоти Валери Симеонов, бяха приети на първо четене в На...

Бившият вицепремиер не пропусна да каже как червеният депутат Румен Гечев, който най-много защитавал Васил Божков, всъщност се подписал под това законът за хазарта да се превърне в това, което е. Симеонов обвини БСП и че са „на хранилка”.

На въпрос какво става със семейство Найденови (собствениците на Efbet) и техният бизнес, отговорът беше, че те са вероятно са разпитвани и ако няма вътрешен човек, не може да се разплете.

За финал Валери Симеонов коментира и, че се преминават границите в допустимите отношения между институцията. "Не бих седнал да коментирам действията на прокуратурата", заяви той, след като първо каза, че не бил действал така в случая с президента. Симеонов обаче каза и, че президентът също не си спестил остри приказки на прокуратурата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

"Петков ще скимти пред вратата в Банкя": Пеевски обяви, че в сърцето на Борисов има място за всички

Кирил Петков: Борисов има голям врат - Пеевски виси на него и го задушава (ВИДЕО)

Бивш военен министър обясни защо правителството промени договора за F-16 и какво следва

ЦИК отказа участието на "Атака" на изборите, ето защо

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика