Симеонов: В партията не искаме хора, подкрепящи лобистки интереси

4672
Симеонов: В партията не искаме хора, подкрепящи лобистки интереси
Снимка: БГНЕС

За НФСБ е важно в редиците на партията да няма хора, които обслужват лобистки или собствени интереси. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов, по повод намерението на партията да изключи Полина Карастоянова, предаде "Фокус".

Той подчерта, че няма намерение да обръща сериозно внимание на Карастоянова, но че отдавна е забелязал, че тя е амбициозен човек. Валери Симеонов обясни, че въпреки че самият той е отказал да отиде заедно с премиера на конференцията в Китай, Карастоянова е отишла без негово знание. Конкретната причина да бъде предложена за изключване Полина Карастоянова от ПГ на ПФ е това, че е подписала промените в Закона за акцизите и данъчните складове, което е проява на лобизъм, категоричен бе Валери Симеонов.

Симеонов: Нарушен е правилникът на ПФ, в него лобизмът е забранен

В програмата на ПФ е заложено недопускането на лобиране. Това каза пред журналисти съпредседателят на ПФ Валери Симеонов, по повод на с...

„В случая става въпрос за една поправка, която обслужва интересите на големите спиртни производители и търговци в България. Причината да вземем решението да свалим доверието си от представителя на НФСБ Полина Карастоянова е, че тя е представила изцяло подготвен внесения и приет законопроект за акцизите и данъчните складове. Той е бил подписан от четирима представители на ВМРО, предварително изготвен е и е внесен в НС преди три седмици в края на работната седмица. Законопроектът не е консултиран нито с председателя на НФСБ в мое лице, нито със зам.-председателите, нито с когото и да било от НФСБ“, каза Симеонов.

Той коментира, че скритата цел на промените в Закона за акцизите и данъчните складове е ограничаването на собственото производство в домашни условия, в резултат на което да се увеличат продажбите на ракия от търговците в магазините.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика