Симеонов за Иво Христов: Изтървал се е човекът на маса

5295
Симеонов за Иво Христов: Изтървал се е човекът на маса
Снимка: БГНЕС

Вицепремиерът Валери Симеонов защити депутата от БСП проф. Иво Христов във връзка с изказването му за това, че 80% от населението са дебилни.

"Казал нещо човекът на маса. Някакъв, не особено морален човек, го е записал и пуснал в медиите. Този човек е професор и то много стойностен. Няма да стана съучастник в тази медийна клада, която се прави на всеки човек, когато каже нещо. Веднага се вадят думите от контекста. Всички папагали от всички папагалски студия започват с това да се занимават. Такъв ли е дневният ред на България - да се занимаваме с Иво Христов?", попита той.

Фаза "имбецил"* в БСП: Христов не заплашвал медии, няма нужда от оставка

Иво Христов се извини искрено. Думите му са думи на крайно огорчен човек. Това заяви депутатът от БСП и бивш журналист от в. "Дума" Але...

По думите му парламентът е място за говорене, там се обсъжда всичко, като може да се използват и различни изразни средства.

"Там всеки гони някаква цел със своето изказване. Има брилянтни речи, има и обидни такива", каза още вицепремиерът.

Валери Симеонов уточни, че в последно време медиите са доста "пожълтели" и не се занимават с важните неща в държавата.

За назначаването на новия министър на здравеопазването, Симеонов коментира, че няма значение дали Кирил Ананиев е финансист или лекар, а дали е полезен и ефективен в работата си. Вицепремиерът няма нищо против тази кандидатура, защото има добро мнение за нея.

БСП защити Иво Христов, Борисов също обиждал народа

Парламентарната група на БСП застава зад депутата си Иво Христов и няма да му иска оставката за изявлението му, че "80% от българите са...

"Нима има друга партия, която да е доказала в такъв кратък срок, че държи на програмата си и спазва своите предизборни обещания? Да вземаш пост не е голям "келепир". Масовият българин не винаги казва истината. Масата повтаря това, с което от сутрин до вечер й промиват главата и мозъка медиите. Винаги за парламента се говори с обидни епитети и това се насажда в обществото. Свалянето на политиката на такова ниско ниво не е добре за България", отсече Симеонов.

Той отбеляза, че ДПС губи своя рейтинг и подкрепата за партията в смесените райони намалява.

"Вчерашният ден в Брюксел мина нормално. Отговорно, сигурно, стабилно, "здраво държахме кормилото на кораба". От Брюксел идват добри сигнали, добри новини, имаше много хубаво посрещане и отношение към нашата делегация от страна на Юнкер. Бяха изказани добри и хубави думи за България - неща, които ние самите не си ги казваме, а трябва", категоричен бе вицепремиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика