Според бившия правосъден министър Антон Станков "наши доносници" пишат евродокладите

4239
Според бившия правосъден министър Антон Станков "наши доносници" пишат евродокладите

"Тези доклади винаги служат за вътрешнополитически проблеми, за политическа саморазправа отвътре. Не Европа пише докладите, пишат ги тук едни наши доносници. Това коментира бившият правосъден министър Антон Станков, след като по-рано днес ЕК за пореден път разкритикува работата на ВСС и прокуратурата.

„Казвам, че едни хора ходят и клепат други хора. Същите бяха и по мое време. И съдии са, и са политици – едно и също е”, коментира още той. На въпрос защо Брюксел не се занимава с наблюдението нашето правосъдие, ексминистърът цитира не кого да е, а Ахмед Доган: „Колко мощна е Европа? Колко голям ресурс има за решаването на проблемите? Проблемите трябва да си ги решим ние с тия доносници да приключим”, коментира още той в студиото на "Лице в лице" по bTV.

Антон Станков: Владимира Янева е разстроена

Владимира Янева - бившата шефка на СГС, която бе отстранена от поста и срещу нея започна проверка - не е добре. Тя е жена, разстроена е...

По думите му „доносниците” се ползват с доверие, защото „Европа си живее в едни банални бюрократщини нейни си”.

По повод искането на оставката на ВСС, той посочи, че то е изпреварило събитията и сега ще бетонира съвета. „Не ми хареса това, което вчера се случи – тази провокация на парламента за оставки. Не съм съгласен с това нещо, в тия конфликти аз не намирам моите ценности”, отбеляза Станков.

Той уточни, че не се припознава и в двата враждуващи лагера. Запитан кои са те, той уточни, че едните са „ония съдии, които са финансирани” с грантове, в т.ч. и Съюзът на съдиите в България (наречен от него Ес-Ес, вероятно по аналог с нацистките щурмови батальони SS). Кои са техните врагове, така и не стана ясно.

Станков, който е адвокат на бившата шефка на Софийски градски съд Владимира Янева, коментира случая „Яневагейт” и изтеклите записи с участието на клиентката му, в които тя обсъжда задкулисието в съдебната власт.

Антон Станков: Промените в Конституцията имат вътрешнополитическа цел

Приетите днес на първо четене поправки в Конституцията не решават кой знае какво проблеми в съдебната власт. Правим поредната имитация ...

„Имаме едни незаконни подслушвания, тоест едни факти, които не почиват на никаква законова база, от тия факти се правят някакви изводи. SMS-ът до г-н Лозан Панов законен ли е – заседанията на ВСС са публични, аз не виждам някакво въздействие върху г-н Панов”, коментира той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика