Сръбска медия: Цветан Василев действа да свали Борисов

36244
Сръбска медия: Цветан Василев действа да свали Борисов
Снимка: БГНЕС

Банкерът Цветан Василев е наел влиятелна американска адвокатска кантора, с чиято помощ иска да атакува управлението на премиера Бойко Борисов. Идеята на Василев е американските юристи да успеят да подведат под отговорност съгласно закона "Магнитски" главния прокурор Сотир Цацаров и депутата от ДПС Делян Пеевски, пише известният сръбски вестник "Блиц", който публикува договора на Василев с американците.

Договорът на Василев е с американската консултантска компания "Джеферсън Уотърман Интернешънъл" (JWI) и е на стойност 25 000 долара.

Дъщерята на Цветан Василев: Баща ми беше много разочарован от ГЕРБ, Пеевски го рекетираше

Партия „България без цензура” е представлявала опит на собственика на КТБ Цветан Василев да създаде алтернатива на ГЕРБ и д...

"Блиц" напомня, че Василев е в добри отношения с бившия сръбски президент Томислав Николич, с чиято помощ вероятно и досега продължава да получава закрила. Независимо от това обаче, сръбската прокуратура разследва Цветан Василев и в Сърбия, а сръбската медия посочва, че австрийската прокуратура също е сезирала сръбските си колеги с искане за информация, пише Канал 3.

Бойко Борисов няма да излезе цял от мъртвата хватка на Пеевски. Това заяви самият Василев миналия месец в онлайн интервю, продължило над 4 часа. Според бившия мажоритарен собственик на КТБ е много по-вероятно Борисов да излезе пръв от българската политика, отколкото ДПС депутатът Делян Пеевски. Василев беше категоричен, че скритото партньорство между Борисов и Пеевски няма да завърши добре за българския премиер. Банкерът каза и, че срещу Делян Пеевски е стартирало второ наказателно дело за пране на пари, както и че #КОЙ всъщност са хора от службите, които контролират политиката и бизнеса у нас. "Някои твърдят, че този център е намерил пристан в Библиотекарския институт, където са Гестапото (бел. ред. - Димитър Иванов, бивш началник на Шести отдел "Корупция и контрол на структурите на МВР и БКП" в Шесто управление "Борба с идеологическата диверсия" на Държавна сигурност), Стоян Денчев, Цветлин Йовчев…. ДАНС действа като частна структура за репресии", обясни бившият мажоритарен собственик на КТБ.

Законът "Магнитски"

Въпросният американски закон, наричан "глобален акт Магнитски", дава право на американското правителство да защитава хора по цял свят, станали жертва на репресии и нарушения на правата им заради това, че са разкрили случаи на корупция по върховете. Правителството на САЩ може да наложи санкции в защита на всеки, който подаде сигнал и разкрие случаи на правителствена корупция. Санкциите може да са целеви - срещу конкретни лица, като включват забрана за влизане на американска територия и, както и ограничаване до каквито и да е финансови операции, в които са намесени американски банки.

Цветан Василев се яви в съда за делото "КТБ", но само чрез писмо

Цветан Василев се яви пред Специализирания наказателен съд в България по делото "КТБ", но задочно. Той даде изявление чрез писмо, проче...

Законът е кръстен на починалия в руски арест адвокат Сергей Магнитски, който си отиде от този свят съвсем малко преди да изтекат всякакви законови срокове по руското законодателство да бъде държан в ареста без присъда. Повече за случая "Магнитски" научете ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Реванш, наказание и ненужна демонстрация": Росен Желязков за отстраняването му от шефското място в парламента

Шефът на НЗОК ще съди Лена Бориславова за клевета

Радан Кънев: В Брюксел не се чува нищо от скандалите у нас

Д-р Петър Москов: През последните две години маските паднаха, обществото ни няма посока

Кабинетът освободи Вяра Тодева и още 5 областни управители за сметка на кадри на ГЕРБ (СНИМКИ)

Киселова за избора на следващия председател на НС: Той е потенциален кандидат за премиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика