Свиленски: Няма да се поддам на натиск, стоя зад думите си за Телетол (ВИДЕО)

5466
Свиленски: Няма да се поддам на натиск, стоя зад думите си за Телетол (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Няма да позволя българските превозвачи да бъдат заставени да отчисляват към фирми с офшорно минало и подставени лица. Не аз съм човекът и не БСП е партията, която ще се поддадат на икономически натиск. Стоя зад думите си за Телетол". Това заяви на пресконференция в централата на партията зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" и председател на Националния предизборен щаб на БСП Георги Свиленски.

Отлагат въвеждането на тол системата, кой получава поръчката?

Реалното тестване на тол системата ще започне от 16 август и в него доброволно ще участват българските превозвачи. За период от три мес...

Причината за тази покана е мое изявление през миналата седмица по повод предоставянето на събирането на тол такси на фирмата „Телетол“. Тогава преди една седмица авторитетни медии излязоха с материали, в които твърдят, че в основата на тази фирма стоят офшорни фирми. Те разкриха, че  30% от капитала на Телетол е собственост на "Инфосистемс Интернешънал" АД, чиито капитал е 100% собственост на "Информикс" АД При учредяването си "Информикс" е собственост на кипърската офшорка "Октагон Инвестмънтс Лимитед". Това е основата, за която и медиите говорите, и аз след това коментирах", обясни той.

Свиленски заяви, че официално упълномощеното лице, представляващо кипърската офшорка - Калоян Бойков Крумов, прехвърля чрез джиросване акциите, собственост на тази офшорка, на свой роднина.

Той допълни, че същият Калоян и в момента е в съвета на директорите на Телетол заедно с певицата Лилана и човекът, който иска моето отстраняване.

"Вие преценете - в основата офшорна фирма ли е или не. Няма да позволя българските превозвачи, които уж всички защитавахме по пакета "Макрон", да бъдат заставени да отчисляват към фирми, които в основата си имат офшорно участие или офшорно минало и подставени лица", коментира той.

Свиленски подчерта, че в изпратеното писмо се иска: той да се извини;  да бъде порицан и дисциплинарно наказан от ръководството на БСП; да напусне парламента; публично да опровергае това, което е коментирал и да помоли всички медии да заличат информацията в сайтовете си.

Свиленски: Офшорни фирми, водещи към ГЕРБ, стоят в основата на администрирането на тол-системата*

Правителството за пореден път предостави администрирането на тол-системата на частна фирма „ТЕЛЕТОЛ“ АД, без да е ясно при ...

"Не само няма да направя всичко това, а стоя зад зад всяка дума, която съм казал преди една седмица, която казвам сега и ще продължа да казвам и за в бъдеще. Българите трябва да знаят кой им събира парите, как се разпределят тези пари и в кои фирми отиват, при кои собственици и кой харчи така ценните средства на българските граждани", категоричен бе Свиленски.

"За втори път мастити бизнесмени, милиардери от обществени поръчки, раздадени от това правителство, се опитват да заплашват БСП", каза зам.-председателят на НС на БСП Кирил Добрев. Той припомни, че първо са го направили 5 строителни фирми. "Това са тези, които взеха 15 млрд. лв. обществен ресурс заради факта, че БСП е поискала проверка на качеството на построените от тях обекти", коментира Добрев.

Добрев и добави, че от вчера имаме пример за качеството на строителството на пътища. "Вчера премиерът Борисов беше във Варна и за пореден път инспектира и одобри уникалното елипсовидно кръгово под наклон от 45 градуса - най-скъпото кръстовище в Европа. Само два часа след това, докато Борисов бе още във Варна, заваля дъжд и "уникалното кръгово елипсовидно кръстовище" се превърна в най-скъпия водопад на Балканите", допълни Кирил Добрев.

Той коментира още, че в същото време някакъв тийнейджър-бизнесмен, който взима от държавата, без конкурс и правила, възможността да събира 7% от 1,2 млрд. лв., иска оставка и отстраняване на председателя на предизборния щаб на БСП, председателя на щаба на политическата сила, която ще спечели изборите в неделя - Георги Свиленски заради думите му.

"Наглостта няма граници, а начинът, по който са се вплели държава фирми и бизнес, е достигнал изродени нива", заяви Кирил Добрев. Зам.-председателят на левицата попита- не е ли нормално, когато искаш проверка на сметките на политици и техните офшорки, да поискаш сметка- коя фирма и коя офшорка прибира 7% от таксите, които всички шофьори внасят. "БСП няма да допусне милиардери от обществени поръчки, които са в комбина с ГЕРБ, да казват  какво да прави партията", категоричен бе Кирил Добрев.

Милиони от тол таксите в България ще отиват в кипърска офшорка?

Компанията "Телетол" АД, която е била собственост на кипърска офшорка и стартъп, стана втория национален доставчик на услуги за електро...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

"Недопустимо, противоконституционно e": За грешките на преговарящите при президента говори доц. Наталия Киселова

Правителство или предсрочни избори: Габриел отива при Радев с окончателно решение

Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ приключиха без коментари пред медиите

Желязков: Основната ни цел е премахването и на сухопътния контрол в рамките на Шенген

Слави Трифонов: На две магарета слама не могат да разделят, но ще дойде черен лебед (ВИДЕО)

Анализатори: Спорът е за регулаторите и съдебната власт, а не за министрите

ЦИК обяви обществена поръчка за евроизборите с една особеност

ТАСС: Повечето руснаци в България гласуваха за Путин

БСП: България час по-скоро трябва да отиде на избори

"Защо Министерство на културата е дарено на корумпираните простаци от ГЕРБ?": Велислав Минеков

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика