Съветник на Плевнелиев видя опит на Румен Радев да подкрепи Доган

11063
Съветник на Плевнелиев видя опит на Румен Радев да подкрепи Доган
Снимка: БГНЕС

Новогодишното обръщение на президента започна с абсурдно неадекватна част, в която започна да говори за починали и приключва „с малка спретната реклама на политическия проект на Ахмед Доган” – да се обединим. Може би тази част беше най-адекватна, заяви политологът Румяна Коларова, част от екипа на предишния президент Росен Плевнелиев, в коментар за вече прословутата новогодишна реч на сегашния президент Румен Радев.

Коларова откри и друго предимство на речта на Радев – била кратка. Но това не значело, че речта не скандална – скандалът бил точно обединението между политическия проект на Ахмед Доган и "същите идеи" били прокламирани и от Румен Радев. Става въпрос за думите: "Но политиката не се прави на масата, а се определя и решава от усилията на милионите осъзнати личности. Вярвам, че за изминалите години българите свикнаха да дишат въздуха на свободата и няма да позволят тя да бъде ограничавана. Убеден съм, че нашият народ може да излезе от всяка криза и безпътица, когато надмогне егоизма и страха и обедини усилия в името на справедливостта, законността, суверенитета и просветеното бъдеще. В това е смисълът на единението. В това е бъдещето ни като народ и държава".

Радев даде зелена светлина на промените за конфискацията

Промените в Закона за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (ЗПКОНПИ), с които гражданската конфи...

Нищо особено не виждам в тази реч, опонира пред Нова телевизия Михаил Мирчев, кандидат за кмет на София на БСП на предишните местни избори и баща на депутата от БСП Стоян Мирчев. Какво изненадващо има – подредено беше в две минути за корупцията ни, за която цял свят знае. Защо трябва да превръщаме отново Ахмед Доган в звезда, около която се въртят всички звездички, попита Мирчев, според когото Доган е отчаян и търси начин как да управлява пак с ГЕРБ, както и да "завърже" БСП.

Искам един път президентът Радев да нарече нещата с истинските им имена. За него и екипът му от кръга A-Specto (бел. ред. - имаше и списание, което спря да излиза) Путин и автокрацията е блян, заяви Коларова, която се скара с Мирчев, че кабинетът раздал 2 млрд. лева в последните дни на миналата година – "все едно БСП не го правело". Не е ли произвол да те арестуват и за 48 часа на никой да не се казва, за арест на детето ти – за 24 часа, продължи Мирчев. А Коларова определи речта и за "политиканстване", защото се използвали само тези на опозицията. Абсолютни смехории, каза Мирчев. "И аз мога да кажа чисто махленски, че подлагаш на сина си, който е острие на БСП в парламента", засегна се Коларова.

Нямам нищо против Радев да е критичен. Не ми харесват две неща – идеалът, за който се говори и проектът, който се предлага. Този проект е едно единение на какво – на онези олигарси и монополи, които не искам да казвам какво ограбват, обобщи Коларова. Рейтингът на Румен Радев расте, Бойко Борисов дивее от гняв – това е ситуацията, заключи Мирчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

Елена Йончева предпочете Пеевски пред Борисов, но не му вярва

След скандалите с МВР и митниците: Над 9% разлика между ГЕРБ и ПП-ДБ

Последен ден за регистрация на партиите за изборите 2 в 1

Кабинетът "Главчев" на първа среща със земеделския сектор

Делян Пеевски лично поканил Елена Йончева да влезе в листата на ДПС за евровота

Антоанета Цонева: 80% от ръководните постове в РИК-овете са на ГЕРБ и ДПС

ГЕРБ, ДПС и БСП провалиха първото заседание на комисията за "Турски поток"

Кога идват първите осем F-16 Block 70? Министърът на отбраната с график

Въпреки трусовете: ПП-ДБ обявиха, че се явяват заедно на изборите 2 в 1

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика