Закриха списанието А-specto

16284
Закриха списанието А-specto
Снимка: БГНЕС

Списанието А-specto спира да излиза. Това съобщиха главният редактор на изданието Калина Андролова и едно от водещите пера там - Петър Волгин. Ето как съобщи новината в социалната мрежа Волгин: 

"Скъпи приятели, през месец юли ще излезе последният брой на списание A-specto. През всичкото време на своето съществуване списанието се ръководеше от една основна идея - да се противопоставя на господстващите неолиберални, глобалистки и американоцентрични възгледи за света. Смятахме и продължаваме да смятаме, че няма по-лошо нещо от еднополюсния свят, че наличието на един-единствен хегемон, колкото и "цивилизован" да ни се представя той, е нещо много лошо. Че това състояние трябва да бъде променено. Дано не ви прозвучи нескромно, но смятам, че за малко повече от четири години успяхме да убедим много хора, че е възможен и един друг свят. Свят, в който американският хегемон може да бъде подлаган на критика. Сега сигурно разбирате кой имаше най-голям интерес от края на A-specto....

Списание Rolling Stone плати милиони заради грешна статия

Популярното американско музикално списание Rolling Stone се съгласи да изплати 1,65 млн. долара на една от студентските организации във...

В крайна сметка обаче не са толкова важни усилията на едно посолство. Много по-важното е, че в България вече има критична маса хора, които са склонни да се съпротивляват на диктата на посолството. Така че A-specto изпълни мисията си. Основна роля за това изигра главната редакторка Калина Андролова. Без нейните упоритост и талант A-specto нямаше да направи такъв пробив в българската публичност. Тя събра и ръководеше хората, които направиха такова чудесно списание. Горд съм, че бях част от този екип! Беше страхотно преживяване!"

Авторът в списанието д-р Борислав Цеков допълни:

"Отиде си единствената непартийна автентично лява медия, която системно и задълбочено разобличаваше неолибералното статукво на соросоидите - а-specto. Трибуна на сериозни геополитически и социални анализи и на различни гледни точки. Списание, което разбираше - благодарение на своя екип - че днешният свят и новите политически разломи преподреждат основни идеологически постулати и не може да се съди за лявото и дясното с остарелите категории на ХIX век. Че днес най-важният съюзник на работническата класа и на левите хора са Тръмп, който променя световния ред и Орбан, който променя Европа. Списание, което отстояваше модерни леви каузи - за националната държава и Европа на суверенните нации, срещу неолибералния глобализъм, мигрантската заплаха и джендър-идеологията. Всеки край е ново начало."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Имени дни през май 2024 г.

Плачевна тоалетна в посолството ни в Лондон: Няма пари за достойно лице на България в чужбина

Берачи и търговци на гъби протестират пред НС: Против отпадането на алтернативния данък (СНИМКИ)

Простреляното в главата дете от Враца е изведено от реанимацията на "Пирогов"

На всеки пети спасителен пост на плажа се изисква линейка и мед. лице: Възможно ли е, казват хора от бранша

Последен ден за подаване на данъчните декларации

Експерт: Пазаруването на козунаци онлайн крие рискове

Магазини BILLA ще посрещат клиенти и по време на Великденските празници

Прогноза за времето - 30 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com