X
 
 

В НС: Вот на недоверие и първо четене на закона за хазарта на Валери Симеонов

914 0
В НС: Вот на недоверие и първо четене на закона за хазарта на Валери Симеонов
Снимка: БГНЕС
Днес, 29 януари парламентът ще гласува внесения от БСП вот на недоверие. Вотът беше внесен в деловодството на Народното събрание на 20 януари, над четири часа депутатите разискваха мотивите му. Веднага след това ще има гласуване на първо четене на скандалния проектозакон за хазарта на Валери Симеонов - припомнете си противоречията в този материал!

Това е четвъртият вот на недоверие към кабинета "Борисов 3", като този път той е на тема "Провал в политиката по околната среда и водите".

Приключиха дебатите по вота на недоверие (ВИДЕО)

Стана ясно, че гласуването на четвъртия вот на недоверие на БСП срещу третия кабинет на Борисов ще се проведе на 29 януари. Вотът е зар...

От БСП мотивираха внасянето на документа с думите, че половин милион българи са на режим на вода, а има сериозна опасност това число да расте. "Българите дишат един от най-мръсния въздух в Европа, а страната е превърната в сметище". Според лидера на левицата Корнелия Нинова дори да се намери решение на кризата в Перник, управляващите не знаят какво ще се случи с Шумен, Сливен, Ботевград, Търговище и Ловеч. Провалът на правителството на Борисов вече не е само вътрешен. Това е провал по отношение на европейското бъдеще на България. Сега е моментът не само да поискаме промяна чрез свалянето на кабинета "Борисов", но и да изградим алтернативата, която ще видите в нашите мотиви. Това е една цялостна визия за развитие на зелена икономика, зелени градове и конкретни мерки във всяка от трите области – замърсения въздух, боклуците и решаването на проблема с управлението на водните ресурси на България", заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова по време на дебатите.

По време на дебатите стана ясно, че ГЕРБ определя вота като "Пир по време на чума". Според депутата Георги Марков опозицията в лицето на БСП трябва да се бори не с управляващите, а с бедствието в Перник. Той обвини левицата, че правят дебат за трупане на точки за изборите за парламент. "Вие днес загубихте изборите 2021, защото не можахте да се надскочите, да ни подадете ръка, заедно да решим едно бедствие", каза с огорчение Марков и подчерта, че заради това БСП ще изгубят изборите през 2021 г.

От ДПС вече заявиха, че ще подкрепят вота на социалистите с мотива, че Движението е убедено във вредата, която управляващото мнозинство нанася на демокрацията, но и на живота и здравето на всички български граждани.

От "Атака" обявиха, че ще решат дали да подкрепят вота по време на гласуването му.

Владислав Горанов изглежда се оказа хазартен тип

Колкото повече се задълбаваме в казуса с двойното данъчно облагане на хазарта, толкова повече министърът на финансите Владислав Горанов...

От "Воля" все още не са заявили твърда позиция дали ще подкрепят документа.

До момента БСП е получила подкрепа единствено от ДПС. Двете партии разполагат общо със 104 гласа, но за да бъде успешен вотът, за него трябва да гласуват 121 депутати.

Actualno.com

Етикети: