Ваня Григорова за увеличението на извънредния труд: ГЕРБ не чува аргументите ни

7385
Ваня Григорова за увеличението на извънредния труд: ГЕРБ не чува аргументите ни
Снимка: Ива Иванова /Аctualno.com

Приеха двойното увеличение на извънредния труд и двойното увеличение на сумираното работно време. Аргументите срещу тези безобразия бяха обявени от управляващите за "популизъм".

Покрай гласуването на бюджетите за следващата година бяха промъкнати и промени, с които за пореден път управляващите направиха реверанси към частните пенсионни дружества. Намалиха отговорността им към осигурените лица и тя беше прехвърлена на НОИ, съответно на държавния бюджет, т.е. на нас - данъкоплатците!

Официално: Депутатите увеличиха двойно извънредния труд

Народното събрание официално въведе възможност за увеличаване на извънредния труд от 150 на 300 часа на година. Това стана с гласуване ...

За да не бъдат редуцирани пенсиите на жените, които ще се пенсионират следващата година и за да не стане пределно ясно, че частните пенсионни фондове са дестабилизиращ фактор в пенсионната система. Без никакъв дебат бяха направени промени с дългогодишни последици, написа синдикалистът Ваня Григорова във Фейсбук.

По този повод от Actualno.com я потърсихме за коментар с изричен въпрос дали синдикатите ще излязат на протест заради приетите изменение.

Григорова уточни, че времето за протести вече е отминало и единствената надежда е да се промени управляващата структура в страната. Тя посочи, че вече е имало протест по този въпрос, но не е получил достатъчна подкрепа, а проблемът може да бъде решен само на изборите.

Председателят на Сдружение „Солидарна България“ отчете последователната позиция на БСП, които на няколко пъти спираха готвените промени, въпреки разделението помежду си.

Ето какво още посочва тя

Ваня Григорова: ГЕРБ прокарва скандални поправки в Кодекса на труда

След като замразиха гласуването по Кодекса на труда, преди малко ГЕРБ отново са внесли точката за догласуване. Сумирано изчисляване на ...

Асоциацията на частните пенсионни фондове пуснала жалба срещу мен до прокуратурата, Комисията за финансов надзор и Министерство на финансите. Цитирането на ПУБЛИЧНИ и ОФИЦИАЛНИ данни на КФН, НОИ и самите частни пенсионни фондове е квалифицирано като вредителство срещу пенсионната система.

Не те, които прибират част от вноската, която трябва да отива в НОИ за днешните пенсионери, са вредителите. Те, които отчисляват безобразни, непазарни такси - благодарение на това са прибрали 1,3 МИЛИАРДА лева от такси. А аз, защото казвам, че е така. Същите жалители бягат от публичен дебат, комфортно им е само, ако срещу тях има наведени и/или купени събеседници. Впрочем скоро ще си честитим още една такса за УПФ-тата - за изплащане на пенсии.

Министър Бисер Петков не си позволи да прокарва силово извънредния труд и сумираното изчисляване на работното време. Не наложи и промените в Кодекса за социално осигуряване, които бяха в интерес на частните пенсионни дружества, дори каза, че две пенсии ще са по-малко от една. Да, със закъснение, но го каза. И му беше поискана оставката.

Г-жа Сачева - понастоящем министър на труда, не се налага да преодолява вътрешни терзания. Още с идването си заяви, че ще увеличи извънредния труд на 300 часа. Прокара и угодните за УПФ поправки, които ще плащаме ние, нашите деца и нашите внуци.

Ако етикетирането като "популизъм" на истината не проработи, прокуратурата ще проработи Докато обикаляш да се обясняваш по полиция и прокуратура, а защо не и съд, няма да имаш време да анализираш, да цитираш данни и да говориш много много.

Сачева: Още няма решение за жените, пропуснали да се прехвърлят от частни пенсионни фондове в НОИ

Няма окончателно решение дали ще бъде удължен срокът за прехвърляне на партиди от частните пенсионни фондове към НОИ за жените, които с...

Ето така работи корпоративната държава и изпълнителите на корпоративни поръчки!"

Още: Ваня Григорова: ГЕРБ прокарва скандални поправки в Кодекса на труда

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Шефът на "Сиела норма": При избори 2 в 1 ще имаме машинно гласуване, при различни дати - трудно

Кой ще е служебен премиер? Радев се срещна и с управителя на БНБ

Горица Грънчарова-Кожарева ли е следващият служебен премиер на България? (СНИМКИ)

При избори 2 в 1: Ще има ли машинно гласуване?

Окончателно: Депутатите решиха МВР да пази бежанските центрове

Нинова е изненадана от Борисов, че не дава кадри на ГЕРБ за служебни премиери (ВИДЕО)

В търсене на служебен премиер: Росен Желязков отиде при Радев

Петков не иска смяна на регулаторите преди вота, докато "водите са мътни"(ВИДЕО)

Борисов иска преговорите с ПП-ДБ да продължат преди изборите (ВИДЕО)

Борисов не иска хора от ГЕРБ да са служебни премиери (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика