Задължителното гласуване няма да важи за хората извън България, ще има до 50 секции във всяка страна

1486
Задължителното гласуване няма да важи за хората извън България, ще има до 50 секции във всяка страна
Снимка: БГНЕС

"Търси се вариант на текст за разкриване до 50 допълнителни секции във всяка страна извън България. Текстът ще бъде прецизиран в следващите дни и в четвъртък ще бъде гласуването. Търси се вариант, който да отговори на очакванията на хората".

Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов относно задължителното гласуване и възможността на българските граждани да гласуват в чужбина.

Цветанов застана зад депутатката Коцева, била достоен човек

Цялата парламентарна група на ГЕРБ стои твърдо зад Ирена Коцева. Това заяви пред журналисти председателят на ПГ на партията Цветан Цв...

Цветанов допълни, че през 2014 година в чужбина бяха разкрити 429 секции. 139 от тях бяха в Турция, 42 – в Испания, 40 – във Великобритания, 40 секции имаше в САЩ, а в Германия имаше 17 секции. От 138 000 действителни бюлетини, получени от чужбина близо 60 000 бяха за ДПС, а 40 000 бяха за ГЕРБ.

„Задължителното гласуване ще е само за хората в България, това не важи за българите, живеещи извън страната”, каза още той в интервю за Нова телевизия.

„От Патриотичния фронт винаги са заявявали принципната си позиция, че искат задължително гласуване. От мотивите, които те развиха сега, става въпрос за форма и начин за ограничаване на купения и корпоративния вот”, уточни той. Цветанов обясни, че няма да има и стимули за гласуване. „Снощи бяха отхвърлени текстовете за евентуални стимули за гласуване”, съобщи той.

Според Цветанов по време на вчерашния протест пред Народното събрание е имало „определена провокация към полицейските служители”. „Имаше определена група от хора, които търсеха провокацията. На кадрите се вижда, че полицейските служители имат невероятна психика, за което трябва да бъдат поздравени”, коментира Цветанов.

Експериментален електронен вот ще има още на президентския вот

Ще направим всичко възможно да можем да въведем експериментално електронно гласуване още на първия национален избор, а ако има възможно...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика