Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо да НЕ слагаме това в руската салата

30 декември 2021, 18:25 часа

Руската салата е една от най-обичаните и предпочитани от българите. Почти задължително е да я поднесем на трапезите си на Коледа или Нова година. С времето това се е превърнало в нещо като традиция.

Добре би било обаче сами да си приготвите салатата, а да не купувате готова от магазина. Не само, че вкусът й е много различен, но и бихте могли да добавяте или премахвате някои от съставките, както и сами да следите качеството на продуктите, използвани при приготвянето на руското ястие.

Защо не е добра идея да слагаме това в руската салата?

И сами знаете, че основните продукти за направата на руската салата са картофи, кисели краставички, колбас, морков, грах, яйце и майонеза.

Какво съдържат готовите салати?

Някои хора добавят и червена чушка – въпрос на вкус и предпочитания.

Когато обаче дойде ред за овкусяване на салатата, ние ви съветваме сами да си приготвите майонезата, а не да купувате готова. Ако искате салатата да е наистина домашна, отделете си няколко минути, в които да забъркате вкусен сос.

Така ще знаете какво точно има в купата със салатата и няма да се притеснявате за нейната годност.

Точно две минути ще са ви нужни за направата на перфектно гъста и вкусна майонеза. Не губете време, а се заемете. Руското ястие ще бъде по-вкусно от всякога!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес