Изпратиха Гого с "Бургаски вечери"

60468
Изпратиха Гого с "Бургаски вечери"
Снимка: БГНЕС

Вчера хиляди приятели и почитатели от цялата страна изпратиха обичания от поколения българи бургаския певец Георги Найденов – Гого.

С усмивката и добротата ще го запомним, споделиха приятели пред БГНЕС.

БНТ променя програмата си в памет на Гого от „Фамилия Тоника”

Българската национална телевизия ще почете паметта на напусналия ни днес Георги Найденов-Гого от легендарната „Фамилия Тоника&rdq...

Могат да се кажат безброй много неща, сподели певицата Тони Димитрова. "Когато си отиде един прекрасен и ценен човек, думите не са достатъчни. Гого беше голяма работа. Имам палитра от ярки спомени с него и всичките са само хубави. Много сме се смяли и сме се забавлявали на концерти. Аз съм много щастлива, че той беше един от ярките лъчи в живота ми", каза Тони Димитрова.

"Беше и си остава прекрасен човек. Гого беше нещо много важно, той бе едновременно и двигател и коректив", сподели през сълзи Асен Масларски.

"Познавам го от 40 години и всяка среща с него беше празник", добави Орлин Горанов. "Работеше за всички и много го обичахме", каза Красимир Гюлмезов.

"С песента, която бе написана за мен, "Сбогом приятелю" днес го изпращаме", разказа Иван Даракчиев, един от гласовете на група "Корали", от която част е бил и Гого.

Стотици изпратиха великия Попйорданов (снимки)

Стотици се събраха при Народния театър "Иван Вазов" в София, за да поднесат за последно цвете пред големия български талант Петър Попйо...

"Аз бях първият, който напусна групата, защото ме приеха като студент. Другите останаха в Бургас и това беше първата раздяла. Тогава Тошко написа текста, Иван Коларов, който отдавна ни напусна, написа музиката и вечерта ме изпратиха с тая песен. Сега ние изпращаме Гого с нея", сподели Иван Даракичев. 50 години бяхме заедно, никога не съм го видял намръщен и сърдит на някого, спомня си Даракчиев и добавя, че всички ще го запомнят с усмивката и добротата му.

Той бе един очарователен и добър човек, каза един от близките му приятели, общинският съветник от Бургас Георги Манев. "Приятел, с който се разделяме физически, но не и духовно. Той до последния си момент остана с хубавата си усмивка и сега ни гледа от високо", каза Манев.

Бизнесменът Тома Томов, който заедно с Гого създава през 60-те години ученическата група "Счупените епруветки", сподели, че всички мелодии на телефона му са с песните на Найденов.

"На едни е "Сбогом, приятелю", на други – "Бургаски вечери". Ние ще пеем и ще плачем, друго не ни остана", каза Томов. Той бе инициатор улица в Бургас да се кръсти "Тоника" и сам постави табелата й.

Погребват Уго Чавес

Днес ще бъде погребан президентът на Венецуела Уго Чавес. Сред държавните глави, които ще присъстват, са президентите на Боливия, Аржен...

Поклонението пред ковчега на Георги Найденов – Гого бе под звуците на песента, превърнала се в химн на Бургас, "Бургаски вечери".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com