Ritual Gatherings July Morning 2022 ще бъде нещо различно и впечатляващо (ВИДЕО)

4672
Ritual Gatherings July Morning 2022 ще бъде нещо различно и впечатляващо (ВИДЕО)
Снимка: Actualno.com

След по-малко от месец на родното Черноморие, по-конкретно на плажа при устието на река Камчия, ще се проведе Ritual Gatherings July Morning 2022. Между 30 юни - 3 юли фестивалът ще предложи богата вечерна музикална програма с лайв банди и популярни имена от световната и локална електронна сцена, за първи път изложба съвременно българско изкуство на плажа, дискусии, работилници за духовни практики, спортни активности, занимания за деца и специална ритуална вечеря с 5-степенно меню, приготвено от топ шеф готвачи (вижте повече за програмата тук). И всичко това с грижа и мисъл за природата, за да може да се наложи провеждането на екосъобразни масови събития на открито.

И ако за първи път чувате за арт проекта Ritual Gatherings, трябва да знаете, че той е създаден от хора, обединени от общи ценности, които приемат себе си за семейство. Както ни сподели Сандро Арабян: "Има 5 елемента, които изграждат едно общество - храна, ритуали, музика, изкуство и природа". С Фарис Аббас стартират през 2015 година в Барселона, а през 2017 се местят в България, вярвайки, че родната сцена има нужда от подобни събития, затова и бързо намират съмишленици.

Мястото на Ritual Gatherings July Morning 2022 не е случайно. "Прекарахме известно време на юг, но тъй като се пренасели, решихме, че трябва да се преместим. Избрахме устието на река Камчия заради добрата инфраструктура и мащаб, който ни позволява да растем."

Точно там ще бъде изградена и уникална изцяло дървена сцена от шведския артист Филип Якобсон, специализирал в сценичен дизайн и конструкция, както и в създаване на скулптури, психеделични картини и декорации. Със своя колега Даниел Попър от Израел, познати като FlipZurd, създават симбиоза, която претворява форми и създания от природата в уникална спирална техника, в комбинация със сурово дърво и естествени материали. В началото на май  софиянци видяха част от сцената, изложена на площада пред НДК, като част от Фестивала за светлинно дигитално изкуство LUNAR.

"Идеята за сцената на Ritual Gatherings July Morning 2022 се роди преди 4 години, когато срещнах Фарис и Сандро. Оттогава винаги сме искали да направим нещо по-мащабно. Това, което в момента строим, никога не е правено до момента в България. Използвахме 3 тона дърво за сцената, която ще бъде 30 метра широка и почти 5 метра висока", сподели Филип.

Вижте какво още ни разказаха Сандро и Филип в долното видео:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

“ПоетиТе” тръгват на лятно турне през юли

Устата нападна Народния театър: Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите?

Стефания Колева и Деян Ангелов представят новия стендъп театър "Без гаранция"

Световноизвестният режисьор Деклан Донелан поставя "Медея" в Народния театър

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Обновеният Театър Азарян представя първа премиера

Джон Малкович проведе кастинг с трупата на Народен театър "Иван Вазов"

Спектакълът "Анна - непоправимата" за Анна Политковская с нови две дати

Миланската опера "Ла Скала" с нов директор

Актьорът Любен Кънев с дебют на West End в Лондон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com