Ученичка на Райна Кабаиванска, ще пее с Пласидо Доминго

68366
Ученичка на Райна Кабаиванска, ще пее с Пласидо Доминго
Снимка: Болкън Ентъртейнмънт

Вирджиния Тола, ученичка на Райна Кабаиванска, ще пее с Пласидо Доминго на концерта в зала Армеец на 14 февруари, съобщиха от Нов български университет.

На 18 декември тази година, Вирджиния Тола ще участва и в юбилейния концерт на Райна Кабаиванска в зала 1 на НДК, който Нов български университет организира съвместно със Софийска опера и балет, фондация "Америка за България" и "Фантастико".

Пласидо Доминго в Софийската опера: Ще се върна!

С обещание да се завърне в Софийската опера и балет като изпълнител в спектакъл, който предстои да се уточни, си тръгна от първото си п...

Кариерата на аржентинката Вирджиния Тола започва в Театро Колон в Буенос Айрес, един от най-престижните световни театри, където Кабаиванска дебютира още през 60-те години. По-късно печели конкурса "Опералиа" на Доминго, което и дава възможност по-късно да пее с него в Мадрид, Лос Анжелис, Брюксел и др. Красивият й глас й дава възможност още съвсем млада – едва на 23, да пее сложни роли като Антониа от "Хофманови разкази", Мими от "Бохеми", Микаела от "Кармен".

Днес Вирджиния Тола се обръща както към лирико-спинтовия репертоар с роли като Абигаиле от "Набуко", Лейди Макбет от "Макбет", така и по-лирични като Донна Елвира от "Дон Жуан", Амелия от "Бал с маски"...

В интервю за списание "Опера" в Италия на въпроса: "Днес Вие работите и подготвяте ролите си с Райна Кабаиванска, вероятно това е изключително важен опит?" - Вирджиния отговаря: "Със сигурност! След много години на търсене най-после намерих моето огледало в нея. Тя е изключителна жена, несравним преподавател, разкошен артист и освен всичко - изключително щедра! Всичко, което преподава, го обяснява и го предава с такава любов и търпение, че всеки урок с нея се превръща в магия. Освен това, техниката, на която ме учи е базирана на многогодишен опит и много солидна база, които ми позволяват да изпълнявам със сигурност всеки репертоар".

В юбилейния благотворителен галаконцерт "Райна Кабаиванска представя звездите на операта" ще участват най-прочутите от учениците на Райна Кабиванска. Верджиния Тола е една от тях. Само преди седмици българската публика видя и Чинция Киарини в ролята на принцеса Еболи в спектакъла "Дон Карлос" на Софийска опера и балет.

Пласидо Доминго-най-великият тенор в света за първи път с концерт в България

Сензацията на годината! Един от най-великите и влиятелни световни артисти за всички времена, неповторимият и ненадминат тенор с над 140...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com