Направиха атлас на възобновяемата енергия

25416
Направиха атлас на възобновяемата енергия

Международната агенция за възобновяемата енергия (Арена) пусна първия световен атлас за слънчевата и вятърната енергия. Това стана на общо събрание на агенцията в Абу Даби, съобщи БГНЕС.

Атласът, качен в мрежата, е достъпен за всички на www.irena.org/GlobalAtlas. Целта е да помоне на страните да направят оценка на възможностите си в областта на възобновяемата енергия. В атласа са включени данни и карти на международни институти и частни компании.

Нивото на Световния океан може да се повиши с 1,22 м

Затоплянето на климата вече е реалност в САЩ и повишаването на средната температура може да надхвърли пет градуса по Целзий до 2100 г.,...

През следващите десет години очакваме огромно нарастване на инвестициите в областта на възобновяемата енергия. Глобалният атлас ще ни помогне да вземем подходящите решения, заяви датският министър на климата и енергията, който е председател на третата сесия на „Арена“.

Обширна мрежа от страни събират данните, за да направят оценка на световните възобновяеми ресурси, обяснява „Арена“, която насърчава борбата срещу климатичното затопляне.

Засега проектът включва слънчевата и вятърната енергия, но до 2014 г. ще бъде разширен и с биоенергията, геотермалната енергия и водната енергия, уточни генералният директор на „Арена“ кениецът Аднан Амин.

Атласът ще запълни пропастта между страните с научен потенциал и развиващите се държави, които искат да инвестират във възобновяемата енергия

Радикално решение на глобалното затопляне

Можем ли да замразим отново Арктика? Физик от „Харвард” отговаря положително на този въпрос и според него това е реален и е...

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com