Нови кадри разкриват Tesla Cybertruck в цялата му мощ - колата на Мъск изглежда като от филм на бъдещето

7227
Нови кадри разкриват Tesla Cybertruck в цялата му мощ - колата на Мъск изглежда като от филм на бъдещето
Снимка: принтскрийн

По-рано тази година главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск описа Cybertruck в процес на разработка на компанията му като „специален проект“, близък и скъп на сърцето му. И благодарение на някои чисто нови кадри на изцяло електрическото превозно средство в действие, можем да разберем защо, пише TechRadar. 

Новите кадри са толкова готини, че изглежда, че Tesla е почерпил вдъхновение от преследването сред царевично поле в фантастиката Интерстелър на Кристофър Нолан, като Cybertruck издига струи пръст, докато се движи през пасища.

Какво представлява Tesla Cybertruck?

За тези, които не са запознати с дългоочаквания автомобилен проект на Илон Мъск, Tesla Cybertruck не прилича на нито едно пътно превозно средство, което сме виждали преди. 

Като начало, предполага се, че ще предложи „по-добра полезност от камион с повече производителност от спортен автомобил“, според официалната продуктова страница на Tesla за превозното средство.

Cybertruck е проектиран с „почти непробиваема“ външна обвивка, изработена от „ултра-твърда 30X студено валцувана структурна обвивка от неръждаема стомана“ и „бронирано стъкло на Tesla“ – което трябва да предпазва пътниците и самото превозно средство от всякакви видове повреди.

Що се отнася до тази впечатляваща полезност, камионът е проектиран със заключващо се място за съхранение – намиращо се на места като под леглото, багажника и платната – и ще бъде подготвено с бордова мощност и сгъстен въздух.

Тежък е, разбира се. Но Cybertruck също ще бъде много бърз. Tesla твърди, че може да спринтира от 0-60 мили в час само за 2,9 секунди, благодарение на мощното задвижване и ниския център на тежестта, осигуряващи „изключителен контрол на сцеплението и въртящ момент“.

Що се отнася до обхвата на скорост, Cybertruck е настроен да предлага до 500 мили – което е също толкова умопомрачителна цифра, като се има предвид състоянието на конкуренцията в момента.

Ако тези данни се окажат точни, когато най-накрая тръгва на път, Cybertruck ще съперничи на ултра-премиум електромобили като Mercedes EQS за производителност, като същевременно предлага практическата гъвкавост на превозните средства за комунални услуги като електрическия Hummer.

Самият Мъск вече определи най-новия си проект с четири колела като „бъг в матрицата“ за автомобилната индустрия – и съдейки по тези последни кадри, Cybertruck изглежда все повече и повече като изключително вълнуваща реалност.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Социалните мрежи и видео съдържанието генерират най-голям ръст в интернет трафика

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Русия мисли да забрани TikTok

Емоциите и преживяванията, които подтикват към действия – как Yettel помага на потребителите да бъдат по-отговорни към природата

Yettel предлага SAMSUNG Galaxy S23 256GB със 150 лева отстъпка в своя онлайн магазин до 17 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии