"Бийч бойс" празнуват 50 години с 50 концерта

5965
"Бийч бойс" празнуват 50 години с 50 концерта

Членовете на американската група "Бийч бойс", икони в поп музиката от 60-те години на миналия век, ще се представят за първи път от шест години на церемонията за наградите "Грами" на 12 февруари, в неделя, съобщи Ройтерс.

На церемонията Майк Лъв, Брус Джонстън, Брайън Уилсън, Ал Джардийн и Дейвид Маркс ще пеят заедно с Maroon 5 и бандата Foster The People.

"Бийч бойс" се събраха отново за 50-ата годишнина на групата, която ще отбележат с нов албум и световно турне с 50 концерта. Турнето ще започне в Ню Орлиънс през април, обявиха музикантите на сайта си.

Групата е създадена през 1961 г. от тримата братя - Брайън, Карл и Денис Уилсън и Майк Лъв и Ал Джардийн. Албумът им Pet Sounds от 1966 г се смята за един от белязалите рока. През тази година те са единствената група, способна да съперничи на "Бийтълс" в САЩ. Техните най-големи хитове са Good Vibrations, Surfin USA, California Girls, God Only Knows и др.

Когато успехът намалява, започват дрязгите. Сп. "Ролинг стоун" поставя "Бийч бойс" на 12-о място в списъка на най-великите изпълнители за всички времена, припомня Франс прес. БТА

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com