Евгени Минчев: Милена Славова е национален герой

16194
Евгени Минчев: Милена Славова е национален герой
Снимка: Facebook

Светският ПР Евгени Минчев избухна с гневен статус в защита на певицата Милена Славова.

През 2021 г. двама активисти и младежката ЛГБТИ организация "Действие" подадоха сигнал срещу рокаджийката до Комисията за защита от дискриминация (КЗД) заради нейн статус във Facebook срещу провеждащия се София прайд. Според жалбата певицата е осъществила дискриминация, тормоз и подбуждане към дискриминация по признак "сексуална ориентация" по смисъла на Закона за защита от дискриминация.

Вижте още: Алекс Богданска с поредно ПТП, този път с детето

Представител на прокуратурата защити Милена Славова по делото за дискриминация, което Върховният административен съд (ВАС) разгледа на 13 септември.

Фенове на певицата също излязоха с открита подкрепа към певицата, като определиха делото срещу нея като потъпкване свободата на словото. Част от обществените личности обаче открито я осъдиха като определиха думите като насаждане на омраза. Не на това мнение е Евгени Минчев, който категорично подкрепя рокаджийката.

Публикуваме поста му без редакторска намеса:

"Коя е Милена и има ли тя почва у нас?

За младежките пъпки и гнойните рани...

„И нека съдят със стара дата онези, които обявиха обратните за престъпни през комунизма...“

Че искат да се наложат нови стандарти на отношения към хомосексуалните изглежда ясно. Милена- известна певица, рокаджийка, рошава естрадна особа, доказан пич, се явява като възможен посланик на една такава воля и ето ти- процес. Надпреварата тук явно е да се създаде прецедент и колкото може повече усти да бъдат затворени а помислите- преподредени. Тръгнеш да изразиш мнение- хоп, помните ли Милена, дето я съдиха. Тръгнеш да коментираш снимка с байряк в дирника- о, спомняте ли си госпожо онзи процес. Коя е Милена и има ли тя почва у нас... Милена е национален герой и трябва да бъде третирана като такава. Дори да не е съобразила някои свои думи, да е накърнила нечии чувства- кажете, коя "война" се води с мирни средства. А "война" има и тя е за завоюване на мисловно пространство, естетическо пространство . Милена има дете и не иска то да бъде покварявано от определени гледки и порядки. Милена не е дипломат а е бунтар от времената на Кравай - подтискана, мачкана, арестувана и преследвана за външния си вид и поведение. Песните и обаче се помнят и до днес. Сигурно защото са били красноречиви и актуални. И са песни- послания. Милена не е дипломат, нито е висш политик, нито депутат, нито на отговорен държавен пост, за да се замисля за думите си. Тя вижда змия над главицата на детето си и замахва да я отстрани. Така си обяснявам образно нейната „омразна реч“. Милена проправи път за шарения свят, който сега иска да я унижи. Както в комунистическите години, Милена пак е неудобна. Може би, защото казва своята истина. Но и след този процес тя ще бъде все същата. Защото не само казва едно нещо, но и го мисли. Колко ли присъди могат да получат хората заради мислите си... Много хора мислят като нея, но или нямат речника или смелостта да го изрекат. Да изправим всички на съд заради несъгласието си с едно поведение? Да осъдим всички дето мислят като нея... Да отредим пространство само за едни а другите да бъдат преследвани... Хайде, опомнете се- тези от „правилната“ и тези от „обратната“ страна. Винаги едно нещо се е обратно на друго, така че... Аз не подкрепям Милена, аз просто я разбирам. С други думи и други средства. А днес младежките пъпки плюят в гнойните рани на старите...

Вижте още: От Аквамен до Дракула: Джейсън Момоа в нова и неочаквана роля

Боже, прости им...

И нека съдят със стара дата онези, които обявиха обратните за престъпни през комунизма, където всъщност се крие коренът на омразата, не само на речта."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Николета Лозанова в топ форма само месец след раждането (СНИМКА)

След "Ергенът": Кристина и Мария признаха какво мислят за Алек (СНИМКИ)

Участници в "Игри на волята" станаха родители (СНИМКИ)

Любимка на шеф Ангелов напусна Hell's Kitchen (СНИМКA)

Неочаквано в "Ергенът" две дами останаха без роза. Вижте кои (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com