Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Искат го във Виетнам: Кой е Джими от Dancing Stars? (СНИМКИ)

19 юни 2024, 14:15 часа

Въпреки че не успяха да вземат бляскавата купа на Dancing Stars певицата DARA и нейният партньор на сцената Джими спечелиха сърцата на публиката и определено се превърнаха в любима танцова двойка за много зрители, като често бяха на върха на класацията. Изумителното представяне на двамата и отличното сработване между тях беше благодарение на взаимната подкрепа между Дара и Джими, за която танцьорът каза, че е било "най-ценното нещо в цялото преживяване в шоуто".

Снимка: Dancing Stars Bulgaria/Facebook

В предаването COOLt по bTV пред Натали Трифонова разкри, че той и няколко от останалите професионални танцьори, участвали в Dancing Stars, са поканени да участват в следвщия сезон на Dancing Stars във Виетнам. Предстои да разберем дали ще се включат и кога ще можем да научим повече подробности за предстоящите им ангажименти. Джими сподели повече за самото преживяване в шоуто и живота извън залата за танци.

Още: Търпяхме доста критики: DARA с неочаквани разкрития за Dancing Stars (СНИМКИ)

Кой е Димитър Георгиев – Джими

Джими е от град Варна. Като малък започва да танцува попинг – танцов стил от уличната култура, отличаващ се с рязкото съкращаване и отпускане на мускулите. "Баща ми беше показал няколко движения и след това веднага влязох в залата по спортни танци." – разказа Джими за първата си среща с танците и допълни, че е започнал да тренира спортни танци, когато е на девет години. Той преминава през всичко, което танците като спорт могат да ти дадат – първо или последно място, да бъдеш по средата или да се справиш с всяко нещо. За спортните танци Джими споделя, че са му дали много: "Нямаш своя воля "ми аз тука ще си направя нещо" за разлика от хип-хопа и попинга", като стилове, които той също танцува.

Спортните танци и ново развитие

Джими разкри, че около 2012 г. е спрял да се занимава със спортни танци, защото именно тогава се разделя и с партньорката си. "Всички знаят, че е много сложно да си намериш партьор, с когото да танцуваш, да бъдете на подобно ниво" - сподели той и определи танците като вид вазимоотношения: "Да влезеш с някой, който е поне малко близо до теб психически и физически с качествата и уменията си, за да можете да градите заедно и да създадете нещо красиво."

Още: Д-р Неделя Щонова избяга в чужбина. Ето защо (СНИМКИ)

След 12 клас отива в София и учи за програмист. "Нямах достатъчно време, за да поддържам толкова много неща, не бях намерил и партньорка и някак си аз бях започнал преди това от клипчета да гледам и да си припомням какво ми е показвал баща ми", сподели Джими и уточни, че е продължил да се развива в танците самостоятелно и без учител. Започва да ходи на интересни състезания, които дори спечелва, и така се запознава с нови хора и му се отварят нови възможности за професионални ангажименти.

Джими за Dancing Stars

Джими разкри, че завръщането му към спортните танци e било предизвикателство, тъй като през годините е работил върху други стилове. Но след 12-годишна пауза той не е забравил стила. "Успях да покажа себе си чисто емоционално като човек. Да види публиката най-истинското отвътре. Успях да покажа уменията си като хореограф в тези седмици, в които бяха доста напргнати. Успях да покажа себе си като личност, която е готова да се бори до последно, но не се отказва" – призна за себе си Джими.

Снимка: Dancing Stars Bulgaria/Facebook

Още: Новият български филм "Пулсът на танца": Една история за танците като призвание

С танците в сърцето

Джими откровено сподели, че въпреки образованието си като програмист, танците винаги са били и ще бъдат в сърцето му. "Много е сложно да го спреш и да го оставиш отзад. Аз естествено се занимавам и с други неща, други проекти, които не са само с танците, но няма шанс просто да спреш да танцуваш. Един път започнеш ли нямаш спирачка“ – разкри Джими за работата си като танцьор. С усмивка каза още, че си представя как дори на 80 години пак би танцувал.

Още: Момиче от "Ергенът" е като близначка на DARA (СНИМКИ)

Михаела Каръмова
Михаела Каръмова Отговорен редактор
Новините днес