Мистериозен, готически свят оживява в екранизацията на „Прелестни създания”

7840
Мистериозен, готически свят оживява в екранизацията на „Прелестни създания”

Създаден по едноименния роман на Маргарет Стоъл и Ками Гарсия, готическото фентъзи „Прелестни създания” следва историята на момче, влюбено в могъща, млада магьосница, чиято опасната тайна завинаги ще промени живота им.

Режисьор и сценарист на филма е номинираният за „Оскар” Ричард ЛаГравенес, създател на успешни и любими на зрителите по света филми като „Послепис: Обичам те“, “Мостовете на Медисън“ и “Кралят на рибарите“. Ролите в „Прелестни създания” са поверени на млади лица като Алис Енглърт, Ейми Росъм („Фантомът от операта”, „След утрешния ден”), Томас Ман („Хензел и Гретел: Ловци на вещици”) и Алдън Ерънрайк, познат от ролята си в „Тетро” на режисьора Франсис Форд Копола. В актьорския екип се открояват имената на носителите на „Оскар” Ема Томпсън и Джереми Айрънс.

Де Ниро грабва наградата Кърк Дъглас

Холивудският актьор Робърт Де Ниро, който миналата седмица беше на гости в България заедно с колегата си Джон Траволта, ще бъде удостое...

В „Прелестни създания” Итън Уейт (Алдън Ерънрайк) е тийнейджър от малък град, който мечтае да избяга от твърде обикновения си живот. При срещата си с непознатата и тайнствена Лена Дюшан (Алис Енглърт), той е неустоимо привлечен и открива в нея, за което винаги е мечтал. Без и двамата да подозират, те са неразривно свързани от свръхестествени събития, случили се дълго преди да бъдат родени. Заедно започват да разкриват тъмни тайни за себе си, своите семейства и злокобния град, в който живеят.

С наближаването на 16-тия рожден ден на Лена нещата започват да излизат от контрол. Тя прави пред Итън трудното признание, че е вещица и го предупреждава, че силите на Светлината и Мрака скоро ще влязат в схватка, за да я привлекат към доброто или злото. Чувствата на Итън остават все така силни и изплашена за сигурността му, Лена прави саможертвата да изтрие любовта им от паметта му. С приближаването на Мрака, съдбовната връзка между двамата, ще принуди Лена да избира между спасяването на Итън и запазването на всичко друго, което й е скъпо.

„Прелестни създания” е първата книга от поредицата „Хроники на чародейците”, част от която са и „Прелестен мрак” и „Прелестен хаос”. Първите две книги са на книжния пазар от ИК „Кръгозор”, а третата се очаква през февруари на 2013 г.

„Прелестни създания” излиза в кината на 15 февруари 2013 г.

Носител на 5 награди „Оскар” на Киномания 2012

„Изобретението на Хюго" на режисьора Мартин Скорсезе, който до момента не е излъчван у нас, могат да видят зрителите на тазгодишн...


Редактор: Десислава Симова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com