Red Hot Chili Peppers с нов клип

5148
Red Hot Chili Peppers с нов клип
Клипът към песента Look Around представя всеки един от музикантите в лична светлина

Red Hot Chili Peppers представиха новия си клип към парчето "Look Around" от последния им албум "I’m with yo".

Посланието на песента е много силно - във всеки един момент можеш да се огледаш и да видиш света с нови очи и от различна гледна точка. Видеото, режисирано от Робърт Хейлс, предава това много сполучливо. Действието се развива в четири отделни стаи, във всяка от които свири член на бандата. Камерата се върти на 360 градуса, движението й буквално изпълнява заглавието на парчето – "Look Around".

За снимките на видеото Робърт Хейлс е убедил музикантите да се снимат в среда, показваща ги в много личен аспект.

Стаите са аранжирани така, че да напомнят стаи от домовете на музикантите, и са обзаведени и декорирани с техни собствени вещи. Антъни Кийдис (вокал) е в стая, копие на дневната в неговия апартамент в Лос Анджелис. Стените са покрити със снимки на Антъни и неговите приятели и някои от любимите му плакати. На една от снимките от 1982 г., са Антони, Флий и Словак (първият китарист на RHCP), когато са все още само съученици. Най-личното нещо, което музикантът споделя с нас в клипа не са снимки, а е синът му Евърли Беър. Момчето участва в клипа и очевидно се чувства много комфортно с музикантите.

Майкъл Балзари – Флий (бас) е избрал да покаже любимите си плочи и книги. Ако зрителите се вгледат внимателно, ще открият кои са изпълнителите, оказали най-голямо влияние върху Флий. Плочите на Ролинг Стоун и Клаш не са изненада, но освен тях изглежда Флий много харесва джаз, защото албумите на Арт Блейки и Алис Колтрейн са на видно място. Небрежно хвърлена на дивана е и любимата книга на Флий – Сатанински строфи на Салман Ружди. За радост на феновете, в клипа Флий е далече от интелектуалните заигравки и показва, че все още може да се забавлява.

Най-пестелив е Джош Флингхофер (китара), избрал да донесе само любимото си кресло, лампа и книгата, която чете в момента. Клипът го представя свирейки на китарата си или размишлявайки седейки, докато малкият Евърли разлиства книгата му.

Red Hot Chili Peppers взривиха публиката в Милано

Световното турне на култовите калифорнийци от RHCP стартира през август 2011 г., представяйки изключително успешния нов албум на бандат...

Чад Смит демонстрира любимата си тренировка и е донесъл боксовия си чувал. Неговата стая е банята, той седи върху тоалетната чиния, около която са наредени барабаните. „Искам да покажа, че съм от онези момчета, на които може да се разчита. Ако се наложи, мога да свиря през цялото време, дори и в тоалетната” – през смях споделя барабанистът.

Интересен е интерактивният вариант на видеото, наскоро пуснат в уебсайта на групата. Зрителят е в ролята на режисьор и може да контролира камерата, като я задържа върху един или друг от музикантите, увеличава или намалява картината. По този начин всеки път, когато видеото се гледа, то носи различно преживяване, защото зрителят вижда различен, избран лично от него вариант.

Red Hot Chili Peppers ще свирят в София на 1 септември на стадион Георги Аспарухов, с пълен капацитет 40 000 души.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com