След обвиненията към Лизо: Организаторите на Супербоул се отказаха от нея

3831
След обвиненията към Лизо: Организаторите на Супербоул се отказаха от нея
Снимка: Getty Images

Американската певица Мелиса Вивиън Джеферсън, известна с псевдонима Лизо, се прости с мечтата да се представи пред публиката на Супербоул заради отправените към нея обвинения в тормоз и дискриминация. Според изданието, след скандала организаторите на едно от най-големите спортни събития в САЩ – финала на първенството в Националната футболна лига, са оттеглили кандидатурата на рапърката в качеството ѝ на главен претендент да пее в паузата между полувремената на мача.

Преди няколко дни три бивши танцьорки от шоуто на Лизо я обвиниха в създаването на враждебна работна среда и я съдят за дискриминация и тормоз. 35-годишната поп и рап звезда, която гради имидж на "икона на боди-позитивизма", обиждала подопечните си на тема наддаване на тегло, а също така омаловажавала правата им на расова и религиозна основа, твърдят Кристъл Уилямс, Ноел Родригес и Ариана Дейвис, цитирани от "Сега". По-късно и бившият креативен директор на Лизо – Куин Уитни Уилсън, заяви, че е била третирана по аналогичен начин. Появиха се и допълнителни оплаквания от шестима нови обвинители, които са били част от турнето на певицата. Освен това "шефката" не заплащала труда на танцьорите.

Какво казват от Супербоул?

Още по темата: Нови скандални обвинения срещу певицата Лизо

Вътрешен човек от Националната футболна лига на САЩ е информирал Daily Mail, че при това деликатно положение разглеждането на възможността Лизо да изнесе шоу на Супербоул 2024 е отпаднало. "Разговорите Лизо да е част от празненствата на полувремето или да изпълни националния химн са спрели сега, когато тя е в центъра на скандал", твърди източникът след обвиненията, които носителката на "Грами" категорично отрича.

Снимка: Getty Images

Годишното шоу на Супербоул се продуцира от Roc Nation – звукозаписната компания, собственост на 53-годишния рапър Джей Зи. След като делото срещу Лизо беше оповестено публично, той отмени своя предстоящ фестивал Made In America, където тя трябваше да бъде хедлайнер. Тъй като Лизо е отстранена от потенциалния състав на предстоящия Супербоул, който ще се проведе в Лас Вегас през февруари 2024 г., нейният екип е изправен пред необходимостта от отчаяна битка за спасяване на кариерата и репутацията ѝ.

Поне още шестима души от денс трупата на певицата Лизо я обвиниха в лошо отношение, след като миналата седмица три нейни танцьорки подадоха съдебен иск срещу нея за сексуален тормоз и обиди. В токшоуто "Good Morning America" Родригес разказа, че е била заплашвана от рапърката, след като изразила загриженост относно безопасността и уважението по време на работа. Лизо дори ѝ налетяла на бой, но най-добрият ѝ приятел успял да я "спре физически". Дейвис пък свидетелства, че в Амстердам била принуждавана от нея да опипа участник в секс-шоу в квартала на червените фенери. Лизо организирала скандиране, защото тя многократно отказвала, също така карала хората от екипа си да докосват вибратори и да ядат банани, излизащи от вагините на "артистките". Танцьорите се чувствали непрекъснато под заплаха от загуба на работата си и в крайна сметка Уилямс и Дейвис наистина били уволнени, а Родригес подала оставка от солидарност, възмутена от отношението към тях.

Лизо отхвърля всички обвинения

Лизо отговори на обвиненията с изявление, в което се казва, че последните дни са били трудни, тъй като нейната работна етика е била поставена под въпрос, а характерът ѝ е бил критикуван. Певицата подчертава, че никога не е имала за цел да накара някого да се чувства неудобно или подценен като част от нейния екип. Още по темата: Певицата Лизо отговори: Не съм злодейката, за която ме представят

"Не съм тук, за да ме гледат като жертва, но също така знам, че не съм злодеят, какъвто хората и медиите ме представят през последните няколко дни. Много съм открита в изразяването, но не мога да приема или да позволя на хората да използват тази откритост, за да ме изкарат нещо, което не съм. Няма нищо, което да приемам по-сериозно от уважението, което заслужаваме като жени в света. Знам какво е чувството да те засрамват всеки ден и абсолютно никога не бих критикувала или уволнила служител заради теглото му", изтъква в изявлението си звездата. Като добавя, че се отнася изключително сериозно към своята музика и живи изпълнения и отбелязва непрофесионализма на бившите си танцьорки.

В резултат на заведеното срещу Лизо дело от трите танцьорки певицата изгубила над 120 000 последователи в Instagram.

Това ли е краят на кариертата на Лизо: Падението на Лизо: Руши ли певицата имиджа на тъмнокожите жени

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Д-р Неделя Щонова и Атанас Месечков: Дори когато ти дават ниски оценки, важно е да ги приемаш достойно

Вижте съпругата на Орлин Горанов, с която са заедно от 34 години (СНИМКИ)

Култовата китара на Ерик Клептън, с която е създал "Wonderful Tonight", се продава на търг

Развръзката в "Ергенът": Алек среща дамите с майка си, за да вземе най-важното решение

Цеца Величкович стана баба за трети път (СНИМКА)

Звезда от българския тв екран се сдоби с бебе

Д-р Неделя Щонова спечели Dancing Stars и доказа, че владее танците до съвършенство

Геро разкри как е отслабнал драстично: Оперирал се е

Никол Шерцингер нокаутира мъжа си в стил "Mortal Kombat" (ВИДЕО)

Оправдаха Роман Полански по важно дело

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес