Съдът: Бил Козби е изнасилил тийнейджърка преди 50 години

2930
Съдът: Бил Козби е изнасилил тийнейджърка преди 50 години
Снимка: Getty Images/Guliver

Бил Козби е извършил сексуално посегателство над тийнейджърка в имението на "Плейбой" преди почти 50 години, установи съдебно жури в Калифорния във вторник, в първото гражданско решение срещу известния артист и комик след десетки обвинения.

Джуди Хът, която сега е на 64 години, получи обезщетение в размер на 500 000 долара, след като журито в Санта Моника установи, че Козби я е насилвал през 1975 г., когато е била едва 16-годишна, след като я срещнал на снимачната площадка и я почерпил с алкохол.

Делото е единственият успешен съдебен иск срещу 84-годишния Козби, който е обвинен, че е използвал славата си, за да преследва жени в продължение на няколко десетилетия.

Актьорът, известен в миналото като "Бащата на Америка", беше вкаран в затвора в Пенсилвания за дрогиране и насилване на жена в отделно наказателно дело през 2018 г., но беше освободен миналата година, когато присъдата му беше отменена по технически причини.

По време на двуседмичното гражданско изслушване, на което Козби не присъства, адвокатите заявиха, че той е придружил Хът и 17-годишната ѝ тогава приятелка Дона Самюелсън до имението на Хю Хефнър, след като ги срещнал на снимачната площадка.

Съдебните заседатели чуха как, когато Хът останала насаме с Козби, актьорът започнал да я целува и се опитал да вкара ръцете си под дрехите ѝ. След това той свалил панталоните си и я принудил да извърши сексуален акт с него.

Адвокатът Нейтън Голдбърг заяви, че в продължение на много години Хът е потискала спомените си за нападението, но те излезли на преден план, когато други жени започнали да го обвиняват, че ги е нападал.

"Беше като тапа, изскочила от бутилка", каза Голдбърг в началото на делото. "Спомените изплуваха на повърхността... тя беше завладяна от спомени за г-н Козби и за това, което той й беше направил".

Първоначално Хът подава иска си през декември 2014 г., но делото е спряно, докато текат различни криминални разследвания.

На гражданския процес бяха показани видеозаписи на показанията на Козби, направени през 2015 г., в които той отрича нападението и настоява, че никога не би извършил сексуални действия с непълнолетно момиче.

Съдят Бил Козби за изнасилване отпреди 50 години

Започва делото срещу комика Бил Козби, който е обвинен, че е изнасилил непълнолетно момиче преди повече от 50 години. Процесът се гледа...

Адвокатите му заложиха на някои от очевидните несъответствия в разказа на Хът, включително за това, че двете тийнейджърки са прекарали поне 12 часа в имението след предполагаемото нападение.

Те също така подчертаха, че Хът първоначално е твърдяла, че нападението се е случило през 1974 г., когато е била на 15 години, но по-късно е казала, че се е случило през следващата година.

Законът на Калифорния позволява на възрастни, които твърдят, че са били сексуално малтретирани като непълнолетни, но едва наскоро са разбрали за нанесените вреди, да заведат граждански дела години след изтичането на давностния срок.

Козби е забележителна фигура в американската попкултура от края на 20-ти век и се изявява като симпатичния акушер и баща Клиф Хъкстейбъл в "Шоуто на Козби", излъчвано от 1984 до 1992 г.

Но до момента около 60 жени, много от които някогашни амбициозни актриси и модели, публично обявиха Козби за пресметлив, сериен сексуален хищник, който в продължение на четири десетилетия е давал на жертвите си успокоителни и алкохол, за да ги накара да правят секс с него.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Няма да повярвате как е изглеждала Ромина Тасевска преди (СНИМКА)

Човекът - глас Краси Аврамов жертва на нигерийци

БФС освободи Виктория от "Ергенът"?

Емануела с нова промяна на сцената на Dancing Stars (СНИМКИ)

Нови разкрития в "Ергенът": Валерия шокира Алек с историята си (СНИМКИ)

Изключиха поредния участник от Hell's Kitchen (СНИМКИ)

Доналд Съдърланд издава мемоари

"За мен това е шок": Едно момиче си тръгна от "Ергенът" неочаквано (СНИМКА)

Дървената плоскост, спасила живота на Роуз от "Титаник", бе продадена за немислима сума

Крие ли голяма тайна Васка от "Ергенът"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com