Вече е официално: Red Hot Chili Peppers са рок легенда

4600
Вече е официално: Red Hot Chili Peppers са рок легенда
Калифорнийската банда осъществи мечтата на всеки рок музикант и влезе в Залата на славата на рокендрола

На тържествената церемония на 14 април в историческата Public Hall в Кливланд, Red Hot Chili Peppers бяха въведени в Залата на славата на рокендрола. Честта да бъдат част от историята на рока бе оказана на калифорнийската банда, Small Faces, Beastie Boys и само още няколко други групи.

Залата на славата на рокенрола е музей, посветен на историята на тази музика. Всяка година комитет номинира между 9 и 12 изпълнители, кандидати за въвеждане в Залата на славата. Да бъде номиниран не може да е всеки, трябва да са минали 25 години от първия издаден запис на групата или изпълнителя. След номинациите кандидатурите се изпращат на 500 души, признати експерти в рокенрола, които гласуват тайно. В Залата на славата се въвеждат само тези, които успеят да съберат 50% или повече от гласовете. Процедурата по избора наподобява доста на избора на носителите на Оскар. Да бъдеш въведен в Залата на славата е тайната мечта на всяка рокенрол група, така както всеки актьор си мечтае да спечели Оскар.

Новината за въвеждането на Red Hot Chili Peppers в Залата на славата е дошла в момент, в който групата работи усилено върху новия си албум I’m With you с най-новото си попълнение Джош Клингхофер. За огромно удоволствие на бандата 32-годишният соло китарист вече е най-младият член в Залата на славата.

27-та годишна церемония, която ще бъде излъчена на 5 май по HBO, ще остане като една от най-запомнящите се в историята, главно благодарение на рок торнадото от Калифорния и тяхното заключителното изпълнение на церемонията. За него, Слаш, Рони Ууд (Ролинг Стоунс), Били Джо Армстронг (Грйн Дей) и бившите барабанисти на лютите чушки – Джак Айрънс и Клиф Мартинес – се събраха заедно, за да разтърсят залата и тълпата от 7000 фена. Звездната рок формация превърна церемонията в уникален концерт и показа нагледно как се прави историята.

Red Hot Chili Peppers взривиха публиката в Милано

Световното турне на култовите калифорнийци от RHCP стартира през август 2011 г., представяйки изключително успешния нов албум на бандат...

Red Hot Chili Peppers бяха въведени в Залата на славата от комика Крис Рок. Той е избран, като близък приятел на групата, снимал се е в няколко от техните видеоклипове и дори е режисирал един. Антъни Кийдис (вокал) и Майкъл Балзари – Флий (бас китара) го смятат за талисман на бандата. За церемонията се събират специално и излизат да приемат наградата бивши и настоящи членове на непокорните рокаджии от Лос Анджелис. Освен бившите барабанисти Джак Айрънс и Клиф Мартинес, присъства и Джеймс Словак, братът на Хилел Словак (един от основателите).

При връчването на наградите, бяха почетени Джон Фрушанте и Хилел Словак. В речта си Флий (бас китарист и основател) сподели: „Хората често ме питат, как успяхме да останем заедно, все пак сме група от почти 30 години. Има безброй причини, не мога да кажа, че егото и парите не са част от тях. Но много повече от това е, че ние обичаме музиката. След всички тези години, желанието да правим музика и страстта да свирим не намаляха, само се задълбочиха с времето.”

В речта си Антъни Кийдис говори за приятелството, което е в основата на бандата: „Бях на 15, когато срещнах Флий, мога да кажа, че той промени живота ми, и то за по-добро. Година по-късно срещнах Хилел Словак, нашия обичан приятел, който още ни липсва. В ранните години на Red Hot се борех с моите собствени демони, имах проблеми с наркотиците. Ако не беше приятелството, подкрепата и търпението на моята банда, нямаше да съм тук с вас сега. И ето ни сега, 30 години по-късно, ние все пак сме заедно.  Доста големи късметлии сме".

„Чувствам се благословен и благодарен - каза Чад Смит – няма по-велико нещо от това да правиш това, което обичаш. В началото на кариерата ми, ако някой беше дошъл при мен и ми беше казал, че ще се преместя в Калифорния, ще се присъединя към Red Hot Chili Peppers, ще продам милиони албуми, ще пътувам по целия свят и след 25 години ще бъда в Залата на славата на рокендрола... бих му казал: „Човече, ти си абсолютно луд. Искам да кажа на всички фенове, които са с нас от началото – Red Hot Chili Peppers тепърва започват. Очаквайте още много от нас.”

Red Hot Chili Peppers ще свирят в София на 1 септември на стадион Георги Аспарухов, с пълен капацитет 40 000 души.

Red Hot Chili Peppers с нов клип

Red Hot Chili Peppers представиха новия си клип към парчето "Look Around" от последния им албум "I’m with yo". Посланието на пес...

Цените на билетите са от 70 лв. до 150 лв. и могат да бъдат закупени от:

* билетен център ндк

* билетна каса на зала арена армеец

* онлайн www.ticketpro.bg

* КАСИТЕ НА ТИКЕТПРО БЪЛГАРИЯ И НЕГОВИТЕ ПАРТНЬОРИ

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com