2 млн. винетки се пускат в дистрибуторската мрежа от 15 декември

3492
2 млн. винетки се пускат в дистрибуторската мрежа от 15 декември
Снимка: БГНЕС

2 млн. винетки влизат в дистрибуторската мрежа от утре. Това съобщи председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) инж. Лазар Лазаров по време пресконференция, по време на която бяха представени новите винетни стикери за 2016 г.

"Към настоящия момент има нарастване на приходите спрямо предходната година от винетни такси", заяви Лазаров, цитиран от "Фокус".

Протест срещу цените на винетките по "Струма". Борисов го подмина

Протестно автомобилно шествие срещу увеличението на цените на винетките се извършва по магистрала "Струма", предаде "Фокус". Автомобил...

"Тази година успоредно заедно с новите винетки, които влизат на продажба от 15 декември. До края на годината очакваме голямо търсене на месечни и седмични винетки от тази година. Ще има винетни стикери в нашата мрежа, тъй като новите винетки не важат през 2015 г. ще има и винетни стикери от 2015 г.“, обясни Лазар Лазаров.

Новата винетка като дизайн е доста ярка. Тази година са използвани архитектурни и исторически паметници.

"През тази година нямаме сигнал за засечена фалшива винетка. Или сме ги направили изключително трудни за копиране, или интересът към тази дейност е спаднал. Надявам се през следващата година да няма фалшифициране на винетни стикери, тъй като и санкциите са доста сериозни“, каза още той.

Лазаров обясни, че има различни елементи на защита. "Те са най-вече по отношение на серийните номера. Единият е пореден номер, а другият, който е на отрязъка е случайно генериран код и това се пази в база данни и всяка винетка отговаря на този код и много лесно се проверява в базата данни. По отношение на разпространението на винетките много ясно е определено в кой регион кои номера на винетни стикери се разпродават“, посочи инж. Лазаров.

Предстои национален протест срещу цената на винетките

Шофьори от цялата страна се организират през социалните мрежи в национален протест срещу поскъпването на винетките. В областните градов...

Вчера, 13 декември, с неголямо присъствие, но много на брой протести срещу по-високите цени на винетките се проведоха в цялата страна. Стигна се и до блокиране на ключови кръстовища. Цената на годишната винетка се покачи на 97 лева.

Увеличаването на цената на винетката се обуславя от средствата, които са необходими за възстановяването на пътната мрежа, обясни днес шефът на АПИ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com