29 юни - Национален ден на безопасността на движението по пътищата

5482
29 юни - Национален ден на безопасността на движението по пътищата
Снимка: ИАПБ

На 29 юни отбелязваме Националния ден на безопасността на движението по пътищата. На него се организират редица инициативи, които преминават под мотото „На пътя животът е с предимство“.

По инициатива на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и в партньорство със Столична община бе направена площадка за обучение по пътна безопасност на деца в Южния парк. От днес съоръжението е на разположение на всички жители и гости на столицата. На него ще могат да се провеждат открити уроци от училища и детски градини. Всеки родител също ще може да заведе детето си и да му покаже как да пресича безопасно, къде да се движи и управлява велосипед, и др.

Около половината от всички столчета за деца в автомобилите са монтирани погрешно

Множество проучвания в различни държави показват, че повече от половината столчета за кола са частично или изцяло неправилно монтирани ...

Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и Сдружение „Българската петролна и газова асоциация“ обединяват усилия, за да стигнат посланията за повече безопасност и толерантност на пътя до възможно най-много хора. От 29 юни стартира кампания, в която се включват много от бензиностанциите в страната. Всеки клиент, посетил търговските им обекти, ще получава и брошура обединяваща някои от най-важните съвети за безопасност – правилно съобразяване на скоростта; без разсейване; задължително поставяне на обезопасителните колани – както от водачите, така и от пътниците; правилно возене на децата в превозните средства и др. Инициативата ще продължи в следващите месеци, когато традиционно хората предприемат повече пътувания, а информационните материали ще са съсредоточени приоритетно по основните направления за летен туризъм.

На 29 юни, от 17:00 часа ще бъде открит и интерактивен кабинет за обучение по безопасност на движението по пътищата в столичната детска градина № 186 "Деница" в ж.к. Младост 2. Ръководството на учебното заведение е подготвило и празник на пътната безопасност по време, на който децата ще покажат колко много знаят за правилата за движение.

В рамките на инициативите за 29 юни, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ съвместно с фондация „Деца на борда“ организираха и двудневно обучение за бъдещи и настоящи родители, в което обединиха най-важните съвети за безопасността на децата в автомобила.

В отбелязването на Деня се включват и редица общини, неправителствени организации и социално отговорни компании. С това се цели привличане на допълнително обществено внимание към проблемите на пътната безопасност, не само на този ден, но и през цялата година. Датата е избрана и поради факта, че сега започват месеците, в които традиционно се предприемат много пътувания и когато настъпват най-голям брой тежки пътнотранспортни произшествия. Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ се обръща с призив към всички хора – бъдете внимателни и толерантни на пътя. Никой, никога не знае кога ще попадне в инцидент – вземете всички мерки за превенция сега, защото в следващата минута може да е късно. Шофирайте така, сякаш всяко дете на пътя е Вашето!

Кои са черните пътища на България

Изследване на Института за пътна безопасност (ИПБ) показва, че на АМ “Тракия” са загинали 108 души в периода 2017-2020 годи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Прогноза за времето - 30 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 29 април 2024 г.

За поредна година Кока-Кола ХБК България стартира своята лятна стажантска програма

Над 100 младежи изследват бъдещето на природата във финалния семестър на Panda Labs нa WWF и Kaufland

Светлозар Желев: Нерде Ямбол, нерде Стамбул (ВИДЕО)

Времето утре - 30 април 2024 г.

Ръководството на АПИ с ново попълнение

Ето кога трябва да е готов Терминал 3 на Летище София

Сериозен ръст на пътуванията на българите в чужбина през март

Проверяваме онлайн къде гласуваме на 9 юни

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com