X
 
 

300 камиона са блокирани на ГКПП "Капъкуле", превозвачите готвят протест

1709 2
300 камиона са блокирани на ГКПП "Капъкуле", превозвачите готвят протест
Снимка: Getty Images/Guliver
Български превозвачи сигнализираха, че близо 300 камиона са блокирани на турския граничен пункт "Капъкуле", съобщи БНР.

Причината е в новата система за събиране на пътни глоби и тол такси, наложени на чужди граждани по време на престоя им в Турция.

Огромни опашки са се образували на ГКПП "Капъкуле"

Огромни опашки се образуваха на граничния пункт „Капъкуле” от турска страна в съботния ден. Колоната от автомобили е 5 км, ...

Българските превозвачи недоволстват, че за да напуснат Турция, трябва да плащат глоби, за които не знаят кога и защо са наложени.

„Взимат едни пари за глоби. За нас не е ясно тези глоби за какво са. Тук ни дават един документ, плащаме 4000 лири. Нито ни дават фактура за какво са платени тези пари, спират камиона на границата и казват: „Трябва да платиш 4000 лири“, и няма гаранция, че за камиона на следващото влизане в Турция пак няма да искат 4000 лири, защото те не са обяснили първия път за какво са ги искали тези пари. Като не се платят парите, камионите стоят. В момента колеги има много, около 300 камиона стоят на границата, половината колеги нямат пари и чакат, а камионите не се пускат да излязат“, заяви Димитър Димитров, цитиран от националното радио.

Трети ден ситуацията на границата е неясна. Превозвачите се готвят за протест и настояват за среща на министрите на транспорта на България и на Турция.

От Министерството на външните работи предупредиха преди три дни, че ако не е възможно плащане на място, турските власти могат да задържат автомобила на паркинг на границата.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ШАЙКАТА НА БОКО РАПОНА ГЕПИ КАТО ЗА ПОСЛЕДМО! 2 ШАЙКАТА НА БОКО РАПОНА ГЕПИ КАТО ЗА ПОСЛЕДМО! преди 9 месеца Профил на трол?
    300 К.РА ЗА ПЕЕРАСА ОТ СЕЛО БАНКЯ! БЕЗ ВАЗЕЛИН!
  • Янко 1 Янко преди 9 месеца Профил на трол?
    Ето сега виждаме какви "приятели" са ни турците. То са едни приказки за НАТО, съюзници, партньори, Туски поток, порой от турски сериали по телевизията и т.н. Истината е, че никога вяра не трябва да имаме към тях. Конкретно в случая предлагам реципрочно да режем главите с брутални глоби на всички турски шофьори, но не само на камиони, а и гастарбайтерите. Става въпрос за милиони турци, пр виж още ›› есичащи България. Да видим колко ще им е приятно.