"Автомагистрали" връща на работа Николай Едрев, който подаде сигнал срещу директора на фирмата

11580
"Автомагистрали" връща на работа Николай Едрев, който подаде сигнал срещу директора на фирмата
Снимка: Автомагистрали ЕАД

"Автомагистрали“ ЕАД връща на работа мъжа, който подаде сигнал срещу директора на фирмата Десислава Христова и тя беше освободена от поста. Това съобщи за bTV самият Николай Едрев, който преди месец е бил уволнен от Христова след сигнал за нередности.

Николай Едрев е работил в „Автомагистрали“ миналата година като шеф на отдел "Процедури, обществени поръчки и контрол на договори. Той твърди, че още през 2018 г. с поръчка на Агенция „Пътна инфраструктура“ без състезание с други фирми за цена и качество и без да има капацитета за строителството, "Автомагистрали" е взела милиони левове от джоба на данъкоплатеца за изграждането на 6 участъка от „Хемус“.

Сметната палата: АПИ и "Автомагистрали" са заобикаляли закона с инхаус поръчките

Проверка на Сметната палата е установил заобикаляне на закона при сключването на инхаус договорите между Агенция "Пътна инфраструктура"...

Ролята на Христова, според Едрев, е в подготовката на всичко това заедно с другите директори на дружеството. Със свои решения и подписи те предварително подбрали и договорили 8 фирми, на които да превъзложат работата. „Има множество фирми, които не са в този кръг и разполагат с повече ресурс и капацитет от незнайно как избраните фирми по този списък. Дейността на АМ до края на 2018 г. се е състояла основно в почистване на тревички по автомагистралите и кърпенето на дупки“, съобщи Николай Едрев, бивш служител на „Автомагистрали“. След сигнал до регионалното министерството за подписите на Христова Едрев е бил уволнен, твърди той.

По-рано днес в интервю за Actualno.com Христова обяви, че е подала сама сигнал срещу себе си, за да предизвика разследване по медийна публикация и да изчисти името си. "Задкулисието е част от системата. Сигнали и пасквили срещу мен вървяха от освобождаването на господин Едрев, който вероятно е формалният повод, макар и негласен, за моето освобождаване." “Категорично нямам нищо общо, нито с раздаването на милиарди, нито с изборите на фирми, нито съм била там по това време", заяви още тя.

Христова обяви, че Едрев е бил освободен, защото не е спазвал трудовата дисциплина и е създавал предпоставки за напрежение и конфликти с колектива. „Като става дума за "другарския съд при Комитова", за който пише "Биволъ", той беше предизвикан от същото лице. Незнайно защо смята, че неговото уволнение трябва да мине и през папата? Той е назначен от нас и освободен от нас", категорична бе Десислава Христова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

"Засяга се правната сигурност": Прокуратурата с позиция срещу промените в Конституцията

Прокуратурата е поставена под пълен контрол: Магистрати недоволни от реформите в Конституцията

Намаляват скоростта на магистралите у нас

Отбелязваме 145 г. от приемането на първата българска Конституция

„Написах ти писмо": МВР започва национална кампания за пътна безопасност

Прогноза за времето - 16 април 2024 г. (вторник)

Най-важните новини за деня: 15 април 2024 г.

Ето как ще разпознаваме българското агнешко месо за Великден

Аз избирам да бъда щастлив! (ВИДЕО)

Подготвят промени в Закона за пазарите

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com